6 maanden bij TKC in vogelvlucht – Devin de Koff

by

Proloog

Als jonge en onbezonnen knul werkte ik tijdens mijn studie bij meerdere bedrijven op de klantenservice. Daar hielp ik, met mijn zwoele stem, allerlei klanten uit de spreekwoordelijke brand. “Een hele goedemorgen (of -middag)”, zei ik dan, “u spreekt met Devin de Koff van bedrijf X, waarmee kan ik u helpen?”.

Helaas was het niet altijd mogelijk om de klanten snel het juiste antwoord te geven. Kennisbanken zagen eruit als een Windows 95-omgeving, de informatie was vaak niet up-to-date of het stond niet allemaal op één centrale plek. Dat moet beter kunnen, dacht ik nog, als dikke vette voorbode naar mijn toekomstige carrière.

Deze voorbode kwam in vervulling op 1 januari 2018 toen ik mocht beginnen als Service Content Consultant bij TKC digital.

Kennismanagement

TKC digital is een bedrijf vol experts. Contentexperts, technische experts en kennisexperts. Een (ten onrechte, zo bleek) intimiderende omgeving voor een nieuwe werknemer, want wat wist ik nu eigenlijk van kennismanagement? Dat intimiderende bleek snel mee te vallen, want we leren hier samen over het managen van kennis. Deze techniek staat immers nog in de kinderschoenen.

TKC digital is naast een leuk bedrijf om te werken een goede leerschool. Dankzij kennissessies, meelopen met collega’s en getraind worden door een coach kon ik mijn taalexpertise uitbreiden met kennis over kennismanagement en kreeg ik handvaten om een sturende rol aan te nemen binnen een organisatie.

Aan de slag

Een paar telefonisten neerzetten of binnen vijf werkdagen op een e-mail reageren is niet meer voldoende. Klanten willen zo snel mogelijk geholpen worden. Nu, als het even kan. Dankzij nieuwe media bereiken bedrijven de klant steeds sneller. Facebook, Whatsapp, Instagram, Snapchat, you name it. En om het nieuwe met het traditionele samen te smelten is daar nu ook: de chatbot.

Voor Rabobank Utrecht ben ik samen met mijn collega’s Melany en Marloes aan de slag gegaan om chatbot Nina wat vlees op haar botten te geven. Zo’n bot is interessant op het gebied van copywriting, want hoe krijgt de gebruiker het gevoel dat ze net zo goed en prettig geholpen worden als door een menselijke medewerker? Hoe maak je een chatbot zo goed dat een belletje naar de klantenservice niet meer nodig is? En hoe stuur je een team vol schrijvers zo aan dat een chatbot een consistente tone of voice krijgt?

En nu door

De eerste periode kwam ik vaak overdonderd door de informatie thuis. Vakjargon, werkmethodes en nieuwe mensen, de hele mikmak komt op je af. Zo hoort dat bij een nieuwe baan. Gelukkig kon ik hier snel door groeien. Ik sta steviger in mijn schoenen en ik word steeds meer bedreven in het vak. Door bij veel klanten aan de slag te gaan leer ik veel mensen kennen en krijg je een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven. Maar het allerbelangrijkste: het is een ontzettend leuke eerste periode geweest.

Mijn eerste halfjaar zit er bijna op, ik kijk met plezier uit naar het volgende!

 

»Wil je ook als service content consultant bij TKC digital werken? Of ben je benieuwd naar andere vacatures binnen TKC?

Kijk dan snel hier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *