8 redenen om de SmartStart kennisbank te gebruiken!

 

Gebruik jij al een kennisbank?

TKC SmartStart devices

SmartStart 3.0

Ben jij al klaar voor de toekomst? De SmartStart kennisbank kunnen al je medewerkers snel het juiste antwoord op de vraag van je klant vinden. Daarmee geven ze sneller maar ook in één keer het juiste antwoord! Hieronder 8 redenen om de SmartStart kennisbank te gebruiken!

1. Al je kennis op één plek!
Met behulp van kennismanagement voorzie je alle verschillende service kanalen van kennis vanuit één bron, van chatbot tot de medewerker in de winkel. Dat maakt de SmartStart future-proof.

2. Eén informatiebron voor elk servicekanaal
De kennis die je aanbied via de SmartStart kun je óók aanbieden aan klanten die contact zoeken via andere kanalen. Daarmee ben je consistent in alle kanalen, voor alle klanten en voorkom je onnodig dubbel werk. Dus of de klant nu contact zoekt via een chatbot, livechat, website of telefonisch, het antwoord komt altijd uit dezelfde bron.

3. Eigen look ’n feel
Je kunt de SmartStart je eigen look en feel geven. Zo wordt het echt jouw systeem!  

4. Inzicht in prestaties
Met de analytics feature zie je direct wat de prestaties van je kennisbank zijn, zelfs per gebruikersgroep. Die data gebruik je om snel verbeteringen door te voeren. Zo wordt de kennisbank elke dag beter.

5. Zelflerend
De SmartStart is zelflerend en zet de meest relevante kennis bovenaan. Zo vind je razendsnel de informatie die je zoekt.

6. Bruikbaar op elk apparaat
Je kunt de SmartStart op elk soort toestel gebruiken en hij is super gebruikersvriendelijk. Het maakt dus niet uit of je gebruik maakt van je desktop of kijkt op je telefoon of een iPad.

7. Ontwikkeling nieuwe features
Bij de SmartStart horen ook gratis nieuwe features. We ontwikkelen de SmartStart zelf en vragen aan onze klanten welke nieuwe features zij op de wensenlijst willen zetten. Die maken we dan! Onlangs hebben we het Help Center en Notificaties toegevoegd. Hierdoor blijven we steeds vernieuwend.

8. En tenslotte.. je voegt enorme waarde toe!
Het resultaat van de kennisbank: minder herhaalverkeer, sneller het goede antwoord, minder trainingstijd en natuurlijk consistentie. Kortom: meer tevreden klanten en medewerkers.

Maak je klaar voor de toekomst

De SmartStart is je basis voor de toekomstige serviceverlening. Het helpt je nu én in de toekomst om de kennis vanuit één plek aan te bieden in al je kanalen. Wil je weten hoe je het beste een kennisbank inricht? Of hoe je het beste (micro)content schrijft? Onze consultants  💙 to help you!

 


Recommended Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *