Branded content en servicecontent: a true match

Wist je dat in meer dan 87% van de gevallen de customer service journey online begint? Daarom is het belangrijk dat je service content goed op orde is. Wij geven je 4 tips om ervoor te zorgen dat je klantreis niet wordt afgebroken.

Zorg ervoor dat je:

  • service content online beschikbaar is.
  • klanten het antwoord snel vinden.
  • klanten zeker weten dat het antwoord juist en toepasbaar is.
  • proactief je service content aanbiedt.

Door je te focussen op deze punten, zie je een stijging in het aantal succesvolle online service journeys!

Echte liefde: branded content and service content
Branded content is tof. Het is vaak aantrekkelijk geschreven, makkelijk te lezen en creatief. Maar waarschijnlijk nog belangrijker, het is hoe merken direct communiceren met hun klanten. Als branded content een persoon zou zijn, dan zou ze een echte influencer zijn. Maar vlak service content niet uit! Bij service content denk je vast aan, tja, saaie content. Maar service content vult branded content eigenlijk perfect aan! Waarom? 

Stel, je klant is lekker aan het scrollen op Instagram en die komt je branded content tegen. Wow, dat is precies het product waar hij naar op zoek was! Hij surft meteen naar de website om het product te kopen, maar heeft nog een vraag over de levertijd. Hier komt service content om de hoek kijken. Op dit moment is het van belang dat je de juiste service content aanbiedt op het moment dat het ertoe doet. Zo heb je een grotere kans dat je het product ook daadwerkelijk verkoopt!

Wist je dat in 27% van dit soort gevallen de customer journey wordt afgebroken? En dat vinden wij super zonde! 

En daarom geloven wij in de perfecte match tussen service- en branded content. Of je nu het aantal live contacten wil verlagen, je NPS of je online conversie ratio wil verhogen.

Wij zijn graag jouw cupido voor je service en branded content! Happy Valentine’s Day!?

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *