Chatbot Design Workshop nu ook online beschikbaar

Zet een chatbot slim in en hij beantwoordt zonder veel moeite de meestgestelde vragen. Ideaal, want dan hebben je medewerkers tijd voor de belangrijke en lastigere klantvragen. Wil jij aan de slag met een chatbot, maar heb je daarbij hulp nodig? Dan hebben wij voor jou de Chatbot Design Workshop.

Hoe dat kan in deze tijd? Heel simpel. Wij hebben onze workshops zo aangepast, dat we ze ook online aanbieden!

Een goed begin met de Chatbot Design Workshop

Voordat je van start gaat met een chatbot, is het belangrijk te weten wat je precies wilt bereiken. Vooral in het begin is focus belangrijk. Daarom bepalen we eerst gezamenlijk één proces waarbij we met een chatbot veel kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan repeterende vragen die we afvangen, of het opvragen van bepaalde gegevens van de klant.
We kijken tijdens de workshop natuurlijk ook naar de gebruikers van de bot in de customer journey en de user journey. Alles om met jouw organisatie zo snel en gemakkelijk mogelijk de vruchten te plukken van de chatbot.

Dit zijn onderwerpen uit de workshop

  • Do’s and don’ts bij het inzetten van een chatbot
  • Uitdagingen bij het gebruik van een chatbot
  • ‘Best practices’ uit de praktijk
  • Direct aan de slag met je eigen chatbot journey

Social Distancing? Een digitale workshop voor jou en je collega’s!

We heten niet voor niets TKC digital. Zodra bekend werd dat menselijk contact voorlopig wordt ingeperkt, zijn we gestart met het aanpassen van onze workshops. Eigenlijk doen we online precies hetzelfde als anders. Onze workshops zijn dus zeker geen e-learings, maar een digitale variant van onze offline workshops.

Wil je weten hoe zo’n online workshop in z’n werk gaat?
We vertellen het je graag! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij bieden op dit moment al onze workshops online aan. Tot snel!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *