In 10 stappen naar de perfecte kennisorganisatie

Kennisbank implementatie met behulp van het 10 stappenplan

Er is niks frustrerender dan je klant niet goed te woord kunnen staan. Jouw klant stelt een vraag, maar in één keer een goed antwoord geven blijkt vaak nog lastig. Je kunt het antwoord niet snel genoeg vinden, er staat zoveel tekst dat je niet snel tot de kern komt of je vindt afwijkende antwoorden in verschillende bronnen. Zonde! Klant ontevreden, medewerker ontevreden en de afhandeltijden worden er ook niet korter van.

Wat jouw doel ook is; een verhoging van de FTR, klant of medewerker tevredenheid, sturen op meer selfservice of het verlagen van de average handling time (AHT). De juiste implementatie van kennismanagement draagt daar aan bij. Aangezien kennismanagement een nogal vaag en breed begrip is, hebben wij 10 stappen opgesteld, verdeeld over 3 fases. Met deze 10 stappen maken we inzichtelijk wat er allemaal bij de implementatie van kennismanagement komt kijken. Om te beginnen richten we ons samen op de te volgen strategie, gevolgd door de uitvoering en tot slot de evaluatie.

Uit ervaring is gebleken dat het effectief is om deze stappen allemaal uit te voeren, zelfstandig of in samenwerking met TKC digital. Geheel afhankelijk van de volwassenheid van de organisatie op het gebied van kennismanagement, voeren wij alle stappen of een gedeelte hiervan uit.