Health Check

Ontdek wat de Health Check kan betekenen voor jouw Oracle Service Cloud 

De Health Check heeft de intentie om het gebruik van jullie Oracle Service Cloud implementatie te evalueren en te kijken of er nog verbeterpunten zijn. Dit gebeurt door de verschillende onderdelen stuk voor stuk te controleren. Zowel aan de hand van data, feitelijk gebruik als ook de gebruikerservaring en door aan te geven hoe de verbetering dan kan plaatsvinden.

De Health check heeft verschillende functies. Zo wordt bijvoorbeeld elk profiel gecontroleerd of deze een logische naam hebben. Zo hoort het bijvoorbeeld herkenbaar te zijn voor de rol die de gekoppelde gebruiker uitvoert (voorbeeld: Functioneel Beheerder). Daarnaast kijken we of er geen overbodige profielen instaan (zoals niet gebruikte kopieën). Voor beheerders zijn profielen sneller te herkennen, wat de kans op fouten maken verkleint.

Een andere functie is accounts. Hierbij wordt gekeken of een consistente inlognaam wordt gebruikt en het e-mailadres wordt ingevuld zodat de persoon eventuele zelfhulpverzoeken kan uitvoeren. Bij een consistente naamgeving is het makkelijker om nieuwe accounts aan te maken voor de beheerder en kan de gebruiker zelf zijn gebruikersnaam en wachtwoord toesturen.

Aan de hand van de verschillende functies kan er uiteindelijk een Health check worden uitgevoerd om zo te kunnen beoordelen welke onderdelen verwijderd kunnen worden of moeten worden aangepast. Op deze manier zal er een overzichtelijkere lijst komen van producten, teksten, naamgeving voor onder andere scripts en workflows zodat de Oracle Service Cloud optimaal kan worden gebruikt en verbeterd.


Health Check