Hoe bouw je een sterk merk?

Omdat een event met veel bezoekers er voorlopig niet inzit, organiseren wij wekelijks een online lunchsessie. Dit keer was Coen van Hees te gast. Founder en CEO van Story of Ams. Onder de titel ‘How to build a brand’ deelde hij zijn kijk op hoe je een sterk merk bouwt en staande houdt tijdens een crisis. In deze terugblik een aantal takeaways om je te inspireren.

Content in tijden van corona

Ons leven en werk ziet er op dit moment heel anders uit. We werken thuis en even op de koffie bij een lead gaat niet. Toch biedt dat ook kansen. Mensen zijn nu meer online dan ooit en zijn grootverbruikers van digitale content geworden. Misschien is dit dus juist hét moment om jouw merk online op te gaan bouwen. Maar hoe doe je dat?

Online inspiratie genoeg

Gelukkig zijn er ontzettend veel goede voorbeelden van bedrijven die online content bijna tot een kunst hebben verheven. Dit zijn de tips van Coen om inspiratie op te doen voor jouw organisatie.

The Futur – meer dan 800.000 volgers in zes jaar
Als CEO van brand agency Blind zette Chris Do iets nieuws op: The Futur. Op dit platform staan vooral video’s over branding en marketing. Dus naast een voorbeeld hoe je content als organisatie inzet, is het inhoudelijk ook nog eens super interessant.

AJ&Smart – 100.000+ abonnees op YouTube
Ook AJ&Smart richt zich op B2B met hun Design Sprints-filosofie. Daarbij zijn ze zo’n drie jaar geleden gestart om video’s over dit onderwerp te maken, met dit enorme aantal abonnees als gevolg. Door hun enorm goede online zichtbaarheid zorgen ze voor nieuwe leads.

ONE37pm – 3 miljoen volgers
ONE37PM heeft met content over cultuur, stijl, muziek en sport een fanbase van maar liefst 3 miljoen volgers opgebouwd. Niet slecht als je je bedenkt dat dit platform als een personal brand begon.

Probeer eens een podcast

Welke content je precies moet delen, hangt af van jezelf, je publiek en je organisatie. Artikelen, infographics en video’s zijn geweldige manieren om je online brand op en uit te bouwen. Maar heb je ook al wel eens aan een podcast gedacht? Audio doet het namelijk bijzonder goed onderweg naar het werk, tijdens het hardlopen, of in de tuin. Voor B2B-bedrijven is de podcast dan ook hot.

Voorbeeld van een geweldige podcast? Die van Joe Rogan, die afgelopen week voor maar liefst 100 miljoen dollar werd verkocht aan Spotify. Daardoor ligt de lat misschien wat hoog, maar een podcast helpt ook jouw organisatie om een sterk merk op te bouwen.

Zo zorg je ervoor dat de schoorsteen blijft roken

Aan de slag met content dus. Maar het moet uiteindelijk wel iets opleveren. Dat vraagt wel om een investering. Ken je het boek Jab, Jab, Jab, Right Hook van Gary Vaynerchuk? Sowieso een tip voor wie meer wil weten over social media marketingstrategie. Daarnaast zegt Vaynerchuk dat je wanneer je je klanten eerst iets geeft dat ze echt waarderen, ze meer geneigd zijn om je iets terug te geven. Oftewel: als jij hen een aantal keer voorziet van interessante content, kopen ze daarna eerder iets van je.

Volg je voorbeeld en experimenteer

Wanneer je start met het maken van je eigen content, kun je het beste kijken naar bedrijven die dit goed doen en daar vervolgens je eigen draai aan geven. Probeer zeker in het begin uit wat werkt voor jou en je publiek. Natuurlijk is het wel belangrijk om op de langere termijn relevant, authentiek en consistent te zijn.

Zien we je bij de volgende Service Tomorrow aflevering?

Ongelofelijk hoeveel nieuwe dingen je hoort tijdens je broodje kaas! Daarom organiseren we ook de komende tijd online sessies onder de naam Service Tomorrow: the story continues. Altijd over interessante onderwerpen die aansluiten bij onze services. Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Schrijf je dan in via onze website.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *