Hoe voed jij je bot op?

TKC snack hoe voed jij je chatbot op

Chatbot conferentie

Melany, één van onze service content consultants, was deze week aanwezig bij de Chatbot Conference in Utrecht. Dit was de tweede editie en er waren meer dan 400 bezoekers. Het publiek bestond uit chatbot leveranciers, chatbot experts en organisaties die een chatbot hebben geïmplementeerd of implementatie overwegen. De dag bestond voornamelijk uit het uitwisselen van best practices en learnings. Dit vond Melany de interessantste punten:

Als je een chatbot implementeert, welke klantvragen kies je dan als eerst om in de bot te zetten?

Het advies is dat je begint bij de klantvragen waar veel volume op zit en die óok nog eens makkelijk zijn te beantwoorden. Dus geen complexe cases. Die zijn immers toch niet te automatiseren. Laat je service desk agents die dus maar afhandelen. Je online Q&As zijn een goed startpunt om de eerste dialogen te herschrijven.

Gebruik gespecialiseerde conversational copywriters.

Schrijven voor een bot is een vak apart. Het maakt of breekt je bot en de mate van expertise die nodig is om een goede dialoog te kunnen opstellen wordt veelal onderschat.

Als bots falen, waar gaat het dan mis?

De meeste bots zijn machine learning bots en werken op basis van statistische modellen. Je moet ze trainen met heel veel trainingszinnen. Is de vraagherkenning van je bot niet goed? Dan is het devies: trainen, trainen, trainen én ook nog eens op basis van echte klantdata. Alleen met voldoende data werkt een statistisch model naar behoren.

Carwash

Chatbot expert Martin Hill-Wilson raadt aan om te beginnen met je bot door er Q&A’s in te zetten. Hij raadt zelfs aan om bestaande Q&A’s op je hulp-omgeving hiervoor te gebruiken! Dat sluit mooi aan op onze carwash methodiek. Onze service content consultants zorgen ervoor dat jouw content op de juiste plek, kort, vindbaar én bruikbaar is. Wij zorgen ervoor dat je eerst de klantvraag helder hebt, en aan de hand daarvan stellen wij de Q&A’s samen met onze klanten op. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *