Kennismanagement als strategisch middel

Kennismanagement zetten we in als strategisch middel om een beter gesprek te voeren met je klant, maar ook om je kanalen goed te laten aansluiten op je doelgroep. Als TKC helpen we je organisatie door samen het kader te schetsen. We bepalen samen onder andere welke content waar hoort, welke kanalen gevoed moeten worden door de kennisbank en in welke talen, welke kennisbeheerprocessen relevant zijn en wie we wanneer nodig hebben.

Wat is jouw visie op kennismanagement?

Bij een strategie hoort een visie. Het is dus belangrijk eerst je visie op kennismanagement te bepalen en van daaruit de gewenste situatie te ontwerpen. TKC digital brengt verschillende afdelingen bij elkaar, om zo antwoord te kunnen geven op vragen zoals: Waarom hebben we kennismanagement nodig? Wat willen we met kennismanagement bereiken?

Met het samenbrengen van alle afdelingen en niveaus helpen we je om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zo worden de beslissingen die bij een juiste kennismanagementstrategie horen makkelijk genomen en helpen we je bij het bereiken van de organisatiedoelen die hieraan ten grondslag liggen.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *