Zo vinden 12.000 medewerkers van Interpolis Achmea en Rabobank razendsnel het juiste antwoord

Ruim een half miljoen klantvragen per maand. Ga daar maar eens aan staan! Als een klant een vraag of probleem ervaart, wil Interpolis dat hij of zij zo snel mogelijk het juiste antwoord krijgt. Rabobank is distributiepartner van Interpolis. Dat betekent dat klanten hun Interpolisverzekering afsluiten of wijzigen via Rabobank als intermediair.

Meer dan 20.000 artikelen in de kennisbank

Om klanten zo snel mogelijk van het juiste antwoord te voorzien, gebruikt Interpolis het kennismanagementsysteem ‘Brein’. Zowel Interpolis zelf als de medewerkers van de Rabobank maken gebruik van dit systeem.

Brein is ook de kennisbank voor de andere merken zoals Zilveren Kruis. Daarnaast gebruiken afdelingen binnen Achmea als HR en IT Brein. Inhoudelijk staan deze systemen voor de verschillende merken en afdelingen deels los van elkaar. In totaal maken ruim 12.000 Interpolismedewerkers gebruik van Brein. Dat is inclusief zo’n 6.000 medewerkers bij de Rabobank.

Appeltje, eitje? Dat viel in het begin nog vies tegen!

Om de klantvraag nog sneller te beantwoorden, heeft Interpolis samen met TKC digital een deel van de artikelen uit Brein herschreven. Hoe ze dat precies hebben gedaan en wat het uiteindelijk heeft opgeleverd, lees je in dit interview met Cees Oerlemans, Manager Kennismanagement & Services bij Interpolis.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*