Legt servicecontent bij jou al een stevige basis voor je klantenservice?

TKC Servicecontent

 

Die toenemende klantverwachting…

Het zal vast geen verrassing zijn als we je vertellen dat het gedrag van de klant verandert. De klant verwacht snel en goed geholpen te worden, ongeacht via welk kanaal. In de toekomst worden deze verwachtingen alleen nog maar hoger. Het is daarom belangrijk hier op voorbereid te zijn en aan de toenemende verwachtingen te voldoen. Maar hoe doe je dat als organisatie? Goede servicecontent is de basis voor al jouw klantcontact en is onmisbaar voor je klantenservice.

Wat is servicecontent?

Zegt jouw callcenter medewerker hetzelfde als de medewerker in de winkel, de website, of bijvoorbeeld de chatbot? Servicecontent is niets minder dan service gerichte inhoud die je via elk communicatiekanaal kan gebruiken. Zo is de informatie consistent via elk kanaal, dus de klant krijgt overal hetzelfde antwoord. Servicecontent vormt daarom een perfecte eerste lijn voor je klantenservice.

Waarom is goede servicecontent zo belangrijk?

Een huis zonder goede fundering zal niet op lange termijn stevig blijven staan. Hetzelfde geldt voor een serviceafdeling zonder stevige basis in servicecontent. Goede servicecontent is de basis van al jouw klantcontact. Wanneer je servicecontent goed op orde is, voldoe je niet alleen aan de klantverwachting, maar maak je ook makkelijker de stap naar het digitaliseren van je klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van een chatbot, welke weer gebruik maakt van diezelfde content.

Wat zijn de voordelen van goede servicecontent?

  • Consistentie in informatie
  • Efficiëntie in service
  • Minder klantvragen
  • Betere klantbeleving
  • Toekomstbestendigheid

Carwash je servicecontent!

Het schrijven van servicecontent, zoals formuleren van een antwoord op een vraag, blijkt nog lang niet zo makkelijk te zijn. Wij kunnen je daar goed bij helpen. Tijdens een ‘carwash’ herschrijven we de belangrijkste kennisartikelen zodat ze perfect aansluiten op de klantvraag. Het doel is dat elke klantvraag een vindbaar, bruikbaar en consistent antwoord krijgt, ongeacht het kanaal waarop de vraag wordt gesteld. Het resultaat is dat meer vragen in één keer goed en sneller worden beantwoord.

Benieuwd wat service(content) voor jouw organisatie kan betekenen? We denken graag met je mee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *