Maak het jezelf én je klant gemakkelijk met een chatbot

Chatbots maken het leve gemakkelijker

Maak het jezelf én je klant gemakkelijk met een chatbot

Wist je dat steeds meer organisaties een chatbot inzetten? Een van de redenen hiervoor is dat steeds meer mensen aangeven liever te chatten met een organisatie dan de klantenservice te bellen. Personen en organisaties geloven daarom ook steeds meer in de waarde die een chatbot kan bieden.

Dat chatbots er zijn om het leven gemakkelijker te maken, wisten we al. Maar niet iedereen is hier al van overtuigd. In dit eerste deel van de serie ‘alles over chatbots’ lees je hoe chatbots jou het leven gemakkelijker maken.

De klant verwacht dat een chatbot:

  • Snel en in één keer goed antwoord geeft op je vraag
  • Een klacht of probleem op kan lossen
  • Een meer gedetailleerd antwoord geeft op je vraag
  • Kan doorverbinden met een klantenservice medewerker

Uit onderzoek blijkt dat organisaties een chatbot met name inzetten om communicatie en verkoop aan klanten te stroomlijnen. Chatbots zijn dus niet alleen handig vanuit het perspectief van de klant, maar ook voor de organisatie.

Vanuit het perspectief van een organisatie is het van belang om na te denken welk doel een chatbot dient en hoe je dit dus aanbiedt aan je klanten.

Hoe blijf jij je concurrentie voor?

Heel simpel: door zoveel mogelijk processen te automatiseren. Dit zie je bijvoorbeeld al in supermarkten. Hier heb je als consument steeds vaker de mogelijkheid om zelf je boodschappen af te rekenen. Als je dit vertaalt naar de waarde van chatbots, dan ligt dat in het vermogen om gesprekken te automatiseren en dit zorgt dan weer voor:

  1. Besparing van tijd en geld
  2. Generatie van leads & omzet
  3. Dat chatbotgebruikers gemakkelijk en snel antwoord op hun vraag hebben
  4. Klanthulp wanneer je als organisatie niet bereikbaar bent (zoals na sluitingstijd)
  5. Op een unieke manier interactie met de consument te zoeken

Heb jij al eens nagedacht over de waarde die een chatbot kan toevoegen aan jouw organisatie? In het artikel: Welk doel dient jouw chatbot? lees je hier meer over.

Benieuwd hoe je als organisatie exact aan de slag gaat met een chatbot? Houdt onze website in de gaten en lees het in ons volgende artikel over chatbots.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *