Micro-servicecontent – klein maar krachtig

Meer zeggen met minder – kan dat? Met micro-servicecontent schrijf je de content voor al je kanalen maar één keer. Je verpakt je content als een handig stapeltje legosteentjes die elk kanaal in een andere combinatie gebruikt. Wijzig je de tekst? Dan zie je dit terug in al je kanalen, is je content altijd consistent en geef je altijd in één keer het goede antwoord.

Lekker bouwen
Microcontent bestaat uit kleine stukjes tekst of paragrafen die je in verschillende combinaties gebruikt. Wij zien dit als LEGO-steentjes die in verschillende combinaties een ander bouwwerk maken. Dit kan in twee situaties:micro content

  • Niet elk kanaal behoeft evenveel informatie. Een chatbot gebruikt minder tekst dan een kennisbank of een website. Door het LEGO-steentje met de kernboodschap te gebruiken heb je een antwoord voor je chatbot. Voeg daar de LEGO-steentjes met aanvullende informatie aan toe, en je hebt een artikel voor je kennisbank of website.
  • Soms gebruiken meerdere artikelen dezelfde content. Daarom gebruik je één LEGO-steentje voor meerdere artikelen.

Het juiste antwoord in één bron
Voor al deze situaties geldt: wijzig je de brontekst, dan zie je dit terug in alle artikelen in alle kanalen. Zo verminder je het beheer van je content en geef je via elk kanaal het juiste antwoord aan jouw klant.

Onze oplossing
Micro-servicecontent vindt niet het wiel opnieuw uit, maar laat je wel met een frisse en kritische blik naar je content kijken.

Is jouw content klaar voor de toekomst? Onze Service Content Consultants helpen jou en je kennisteam met deze nieuwe manier van schrijven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *