TKC talk met service content consultant Rosanne

Ik ben Rosanne Kor, 29 jaar en werk nu alweer 1 jaar als service content consultant bij TKC. Met een grote liefde voor schrijven, ben ik graag bezig met tekst. En laat ik dat bij TKC nou net doen! Als service content consultant schrijf en redigeer ik teksten voor websites en kennisbanken.

Projecten voor VodafoneZiggo en Univé

Om precies te zijn heb ik de eerste 2 weken van mijn carrière bij TKC op locatie gewerkt. De rest van het jaar was het vooral thuiswerken. Ondanks het thuiswerken moet ik zeggen dat ik toch wel heel trots ben op dat ik het afgelopen jaar voor hele toffe merken heb gewerkt. Zo heb ik gewerkt voor VodafoneZiggo en Univé.

Bij VodafoneZiggo schreef en redigeerde ik artikelen en coachte ik de contentschrijvers binnen VodafoneZiggo. Bij Univé werk ik elke dag met verschillende regio's, dus ik spreek veel verschillende mensen. Dat is super leuk! Wat ik bij Univé doe, is vooral het redigeren van teksten van andere contentschrijvers binnen Univé. Verder geef ik advies en bespreek ik samen met andere schrijvers de artikelen. Ook werkte ik onder andere aan schrijfopdrachten voor HEMA en NS.

Artikelen schrijven voor veelgestelde vragen van je website of kennisbank

Als service content consultant werk ik vanuit TKC voor verschillende bedrijven. We helpen bedrijven met het schrijven van content voor de website of kennisbank. Vaak schrijf ik artikelen voor veelgestelde vragen, met als doel dat de tekst direct antwoord geeft op de vraag van de klant. De klanten weten dan precies wat ze moeten doen na het lezen van de tekst. Het is belangrijk dat je als contentschrijver goed onthoudt wat het doel van je tekst is. Verder zorg ik er altijd voor dat ik een artikel goed opbouw, actief schrijf en geen jargon gebruik.

Samenschrijfsessies voor het hele contentteam

Naast dat ik bezig ben met het schrijven of herschrijven van een tekst, zijn we als service content consultant ook bezig met hele andere leuke dingen! Zo houden mijn collega’s en ik bijvoorbeeld regelmatig samenschrijfsessies. Bij een samenschrijfsessie werken we met ongeveer 3 contentschrijvers aan 1 artikel, met als doel om te werken aan onze schrijfvaardigheid. Naast de samenschrijfsessies voer ik als service content consultant ook contentanalyses uit, coach ik andere contentschrijvers en geef ik met andere collega’s schrijftrainingen.

Verbinding houden tijdens Covid-19

Wat ik vooral in het begin echt een uitdaging vond, was dat ik meteen alles vanuit huis moest doen. Thuis miste ik de interactie en het écht samen schrijven. Maar al heel gauw hebben we daarin met z’n allen een weg in gevonden. We organiseren alles online en ik plan met mijn collega’s van de klant wekelijks een online meeting in om bijvoorbeeld artikelen te bespreken. Veel meetings zijn een vaste prik geworden. Verder helpt het mij enorm om echt elke dag verbinding te houden met mijn collega's. Of dit nou een TKC-collega of een collega bij de klant is. Soms is het al heel fijn zijn om kennis met elkaar te delen of even kort advies te geven. Zo houd je de interactie er op een thuiswerkdag goed in!

Kan jij wel hulp gebruiken van Rosanne of een van onze andere content consultants? laat het ons dan weten via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*