Doe mee met de workshop How to build a knowledge base op 25 februari

15 februari 2021

Klanten willen snel en in één keer het goede antwoord. Daarbij maakt het niet uit of ze die vraag stellen via de telefoon, een app, je chatbot of zelf opzoeken via de website. Met een goede kennisbank zorg je dat je duidelijk en consistent bent in je antwoorden. Maar hoe zorg je voor een goede kennisbank? Wij hebben een vijfstappenplan voor je.

Een succesvolle kennisbank in vijf stappen

1. Doel bepalen
Scoren kan alleen met een doel. Daarom begin je met het bepalen van het doel dat je wilt bereiken met je kennisbank. Zijn je medewerkers bijvoorbeeld (te) lang op zoek naar informatie als ze een vraag van de klant willen beantwoorden? Of wil je juist dat klanten zelf in de kennisbank kunnen zoeken? 

2. Klantvraag analyseren
Nu je het doel hebt bepaald, kun je aan de slag. Maar waar moet je starten? Heel simpel: door te kijken welke informatie klanten en medewerkers nodig hebben, weet je wat je in je kennisbank moet opnemen. Kijk daarbij verder dan alleen het onderwerp. Vaak weet je wel waarover klanten bellen, maar weet je ook de exacte vragen die ze stellen? Dat maakt het namelijk een stuk makkelijker om de antwoorden daarop op te nemen in je kennisbank.

3. Klantvragen prioriteren
Heb je op een rijtje welke vragen je klanten allemaal stellen? Zet ze dan op volgorde van prioriteit. Antwoorden op vragen die vaak voorkomen neem je eerder op in je kennisbank, dan informatie die maar af en toe nodig is. 

4. Inrichten
Na je analyse kun je je actieplan maken en starten met inrichten. Misschien mis je de techniek of een tool om de informatie in op te nemen. Of kun je uit de voeten met wat je nu hebt? Wij vinden het belangrijk om snel resultaat te boeken en regelmatig doen we dat door bestaande tools te hergebruiken. Is dat niet voldoende, dan helpen we je natuurlijk ook met het kiezen en implementeren van een nieuwe tool.

5. Aan de slag!
Snel resultaat heeft nog een groot voordeel. Je kunt namelijk nog zo’n prachtig plan maken, pas tijdens het gebruik zie je of je oplossing werkt. Misschien worden sommige kennisartikelen amper geraadpleegd, of krijg je alsnog vervolgvragen bij bepaalde antwoorden. Je weet dan dat er werk aan de winkel is. Continu verbeteren is key!

Meld je aan voor de workshop

Benieuwd hoe je deze vijf stappen gebruikt binnen jouw organisatie? We organiseren op 25 februari een online workshop How to build a knowledgebase. Hierin hoor je de beste tips & tricks en kun je direct aan de slag.

Datum: 25 februari 2021
Tijd: 13:00 - 14:30
Locatie: Online event

Aanmelden is simpel: vul hier je gegevens in

Praktische hulp bij het opzetten van je kennisbank

We hopen je natuurlijk te zien tijdens de workshop. Heb je specifieke vragen, of wil je concreet aan de slag en heb je daar wat extra hulp bij nodig? Neem even contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*