Kmm22 banner

Veel organisaties kiezen tegenwoordig voor een omnichannel aanpak met één centrale bron voor alle servicekanalen, met als doel een 9+ klantbeleving. De vraag is hoe kennismanagement daar aan bijdraagt en welke nieuwe ontwikkelingen hierin een rol spelen. Dat is het onderwerp van KMM#22. Op deze dag gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe ziet KM Tomorrow eruit.

THEMA

KM TOMORROW

TIJD

09.30 - 17.00

Sprekers

Tinky Bart

Tinky is gepassioneerd directeur van TKC digital. Met trots is zij dagvoorzitter van KMM22. Haar doel is om de deelnemers te inspireren en ze concrete tips voor hun dagelijkse praktijk mee te geven.

Leonie

Leonie wagenaar

Leonie is business consultant en  kennismanagementspecialist bij TKC. Zij adviseert klanten over de rol van ChatGPT in relatie tot kennismanagement. De ontwikkelingen van ChatGPT gaan razendsnel. Leonie legt je uit wat het is en praat je bij. 

Robert

robert berendsen

Robert komt van origine uit de hotelwereld en is inmiddels 10 jaar werkzaam bij NS op het gebied van CX en Kennismanagement. Zijn vertrekpunt: “het de klant zo eenvoudig mogelijk maken gedurende zijn reis. Kennismanagement en Customer Experience zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen echt het verschil voor de klant maken”.

Mohammed

mohammed Yajjou

Mohammed werkt als PO Service en Kwaliteit voor de Klantenservice van NS. Zijn hele carrière heeft hij al passie voor klanten en service. Hij heeft de overtuiging dat goed Kennismanagement deze werelden bij elkaar brengt. Klanten krijgen in 1 keer een volledig en juist antwoord en de medewerker wordt optimaal ondersteund.

0abcc48b 6021 43ac a06c 36414e495031

Jaap wilms

Jaap geeft wereldwijd Masterclasses over CX en Storytelling, en helpt als consultant grote internationale bedrijven met Business Transformation.

Sander1 marijnissen

Sander marijnissen

Sander Marijnissen is managing partner bij TKC en al jaren kennismanagementspecialist. Samen met Tinky en Jaap faciliteert hij de workshop storytelling. 

Programma slide kmm223

De breakout sessies


De Business case van KMM
Wat is de toegevoegde waarde van kennismanagement en hoe maak je deze meetbaar zodat je het kunt delen in de organisatie.
KM & Learning
Hoe verhoudt kennismanagement zich tot training en e-learning. Wat zet je in de kennisbank en wat in een training en hoe vullen deze elkaar aan.
KM “verkopen” aan de organisatie 
Gebruik de workshop storytelling om jouw eigen boodschap over kennismanagement voor jouw organisatie te bedenken en onder de aandacht te brengen. Lees verder voor meer informatie over de workshop onder het kopje ' Workshop Storytelling'.
Een effectief KM team
De samenstelling van een KM team verschilt per organisatie. Zo ook de positionering in de organisatie. Hoe ziet een effectief KM-team er uit? Welke profielen zijn er en met hoeveel mensen heb je nodig om een succesvolle kennisorganisatie te managen.
ChatGPT en KM
Aanvullend op de presentatie van Leonie bespreken we de wijze waarop je ChatGPT concreet kunt inzetten voor je kennisbank. Waar moet je op letten om dit succesvol te doen?

Workshop Storytelling

We zijn allemaal bevlekt met de zogenaamde “curse of knowledge”.  Kennismanagementspecialisten weten precies waar ze het over hebben, maar snapt de doelgroep met wie zij praten het ook? Dat kan meestal beter! Jaap Wilms leert ons tijdens deze workshop om jargon te vermijden en je boodschap duidelijk te formuleren. Zo leer je om kennismanagement nóg beter onder de aandacht te brengen.

Leuk weetje: deze workshop is niet alleen handig voor kennismanagementspecialisten 😊.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*