5 processen binnen je kennisorganisatie voor betere klantenservice

30 november 2020

Een verhoging van de FTR, klant- of medewerkerstevredenheid, sturen op meer self-service of het verlagen van de average handling time (AHT). Wat je doel ook is, de juiste implementatie van kennismanagement helpt daarbij. Voor het schrijven van de juiste content voor je kennisorganisatie zijn er vijf belangrijke processen om het op peil te houden:

 1. Een kennisartikel opstellen
  • Je start natuurlijk met het schrijven van je kennisartikelen. Daar komt meer bij kijken dan je denkt. Schrijf bijvoorbeeld altijd vanuit de klant en voorkom jargon.
 2. Een artikel wijzigen
  • Als kennisartikelen meer en meer gelezen worden, ontvang je van gebruikers feedback op de inhoud. Zorg dat je medewerkers op de hoogte zijn van een wijziging, bijvoorbeeld via de notificatiefunctie in een kennisbank.
 3. Reviewen van de bestaande artikelen
  • Content kan in de loop van de tijd verouderen. Zorg er daarom voor dat je de artikelen op een vast moment reviewt.
 4. Regelmatig een nieuwsbericht sturen
  • Zorg ervoor dat iedereen binnen je organisatie op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Je kennismanagement is alleen maar succesvol als je niet op je eigen eiland blijft zitten en mensen betrekt.
 5. Continu verbeteren
  • Probeer niet meteen de wereld te veranderen, maar begin klein en werk van daaruit verder. Zo maak je doorlopend stappen en blijf je continu verbeteren!

Door deze 5 stappen te volgen blijft al je kennis consistent via elk kanaal en zijn je medewerkers up-to-date. Zo krijgen nog meer klanten sneller en vaker het juiste antwoord op hun vraag!

Wil je leren hoe je zelf een klantgericht kennisartikel schrijft? Volg dan onze Workshop Klantgericht Content Schrijven.

© 2021 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*