5 stappen binnen je kennisorganisatie voor betere klantenservice

24 januari 2022

Een verhoging van de first time right (FTR), klant- of medewerkerstevredenheid, sturen op meer self-service of het verlagen van de average handling time (AHT). Wat je doel ook is, goed kennismanagement helpt daarbij. De volgende 5 stappen helpen je om de beste content te schrijven voor je kennisorganisatie.

Op weg naar goede content

 1. Een kennisartikel opstellen
 2. Een artikel wijzigen
  • Als kennisartikelen meer en meer gelezen worden, ontvang je van gebruikers feedback op de inhoud. Zorg dat je medewerkers op de hoogte zijn van een wijziging, bijvoorbeeld via de notificatiefunctie in de kennisbank.
 3. Reviewen van de bestaande artikelen
  • Content kan in de loop van de tijd verouderen. Zorg er daarom voor dat je de artikelen op een vast moment reviewt. Is er een flinke opfrisbeurt nodig? We helpen je graag met onze Content Carwash.
 4. Regelmatig een nieuwsbericht sturen
  • Het is belangrijk dat iedereen binnen je organisatie op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Je kennismanagement is alleen maar succesvol als je niet op je eigen eiland blijft zitten en mensen betrekt.
 5. Continu verbeteren
  • Probeer niet meteen de wereld te veranderen, maar begin klein en werk van daaruit verder. En dénk groot. Zo maak je doorlopend stappen en blijf je continu verbeteren!

Je kennis blijft up-to-date

Door deze 5 stappen te volgen blijft al je kennis consistent via elk kanaal en up-to-date, want je zorgt dat je content niet veroudert. Zo krijgen je klanten sneller en altijd het juiste antwoord op hun vraag.

We love to help you!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw content of kennismanagement? Zo leer je zelf een klantgericht kennisartikel schrijven in onze Workshop Klantgericht Content Schrijven. Geef je het liever uit handen, maak dan gebruik van onze Content consultants. Of kijk eens naar de Inspiratiesessie succesvol kennismanagement. Wil je meer weten of advies, neem dan even contact met ons op.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*