Tkc snack wilma website

Achter de schermen bij TKC digital: De kracht van menselijke connectie 

6 december 2023

Door Sales Consultant Wilma Bouwen 

Als organisatie doe je er alles aan om je klanten blij en tevreden te maken, en te houden. Zo zorg je natuurlijk voor de allerbeste producten en diensten. Ook is je klantenservice professioneel ingericht, zodat je klantvragen snel en goed kunt beantwoorden. Goede service is immers je onderscheidend vermogen. 

Tenminste, dat is het doel. Terwijl je medewerkers zich maximaal inzetten om klanten te helpen en ze gebruikmaken van allerlei technologie die dat makkelijker moet maken, lukt snel het juiste antwoord geven niet altijd. Het gevolg? Frustratie bij de klant én de medewerker, en inefficiëntie bij de organisatie.  

TKC digital kan je helpen! Hoe precies? Wilma Bouwen, Sales Consultant bij TKC digital, legt dit uit. 

De menselijke connectie zorgt voor de best mogelijke oplossing 

Het is onze missie om organisaties te helpen om hun klantvragen in één keer goed te beantwoorden, vertelt Wilma. Dat mag heel simpel en logisch klinken, toch zie ik veel organisaties worstelen. Natuurlijk hebben wij na ruim 15 jaar ontzettend veel kennis en ervaring op het gebied van kennismanagement, toch is er één ding dat ervoor zorgt dat een oplossing succesvol wordt. De menselijke connectie! Die speelt bij mij de hoofdrol en ik leg graag uit waarom.  

Op zoek naar het échte probleem 

Om tot de beste oplossing te komen, moet je eerst weten wat het probleem is. Ik verdiep me daarom in de pijnpunten van de klant en de organisatie. Wat is de échte uitdaging? Wat dat precies is, daar kom je eigenlijk alleen maar achter door op menselijk niveau contact te maken en de juiste vragen te stellen. En, spoiler alert: in de meeste gevallen los je die niet (alleen) op met een nieuw systeem.  

Samen een goed gesprek aangaan is belangrijk, maar ik doe het ook omdat ik het gewoon leuk vind. Daardoor ben ik er denk ik ook goed in. Pasgeleden nog bij een klant. Door de situatie helemaal uit te pluizen kon ik goed onder woorden brengen wat de oplossing zou moeten brengen. Daarvoor overleg ik dan met mijn collega’s en zo konden we een oplossing bieden die niet alleen voldeed aan de eisen, maar de verwachtingen overtrof. Het is die 'wow-factor' bij de klant die uiteindelijk leidt tot succes. 

Een passende oplossing is er altijd. Maar bijna nooit dezelfde 

Voor elke klant is er een passende oplossing, en dat is nooit ‘one size fits all’. Soms is het probleem snel duidelijk, maar er is ook wel eens meer nodig. Dan doen we bijvoorbeeld een uitgebreide Discovery en bekijken het probleem van alle kanten.  

Stap voor stap maak je dan iedereen die erbij betrokken is blij. Het management vaak al bij het idee voor de oplossing, maar medewerkers en klanten merken natuurlijk pas echt verschil tijdens het project. Zo fijn om in meetings tijdens het project terug te krijgen dat bijvoorbeeld de content enorm is verbeterd, de organisatie beter is ingericht en het team super blij is! En toch geldt ook hier: het is minstens zo belangrijk hóe je iets doet, als wát je doet.  

De mensen van TKC maken het verschil 

Mijn aanpak is zeker niet uniek, maar ik denk wel dat alle collega’s bij TKC samen wel uniek zijn. Ik hoor regelmatig dat we zoveel plezier uitstralen, vaak gevolgd door de vraag of we eigenlijk wel werken, haha! Ik kan je verzekeren: absoluut! Sterker nog, ik denk dat we ontzettend hard werken, juist omdat we het zo leuk maken.  

Dat blijkt ook wel uit de persoonlijkheidssessies die we pasgeleden binnen TKC hebben gedaan. Met meerdere mensen in een team heb je heel verschillende types en ook verschillende drijfveren. Wij zijn een bonte verzameling mensen, maar het plezier en persoonlijk contact maken hebben we allemaal. 

Persoonlijkheid meenemen naar jou als klant 

Verbinding en fun nemen we ook mee naar onze klanten. Ik wil weten hoe het met iemand gaat en op dat level verbinding maken. Dat geldt voor ons allemaal bij TKC, of je nu zoals ik vaak bij verschillende klanten over de vloer komt, of als je als consultant langere tijd op een opdracht werkt.  

Zelf ben ik mijn werk zoals ik privé ook ben. Daar plukken de klanten de vruchten van. Ik vind gezondheid bijvoorbeeld erg belangrijk. Ik begin de dag goed met een gezond ontbijt en sport veel. Zo krijgt de klant de beste versie van mij.  

Nieuwe dingen leren houdt mijn werk leuk en spannend. Toen ik startte bij TKC wist ik eigenlijk nog niet alles van de technologische mogelijkheden binnen kennismanagement. Destijds vormde ik dan een team met andere consultants. Ik begon het steeds meer in de vingers te krijgen en vooral te zien hoe het problemen van de klant kon oplossen. En dan wordt het voor mij extra interessant! 

Contact maken met elkaar 

Mijn dagen zijn heerlijk divers, met afspraken buiten de deur, klantbezoeken en online meetings. Met nieuwe of bestaande klanten, leveranciers, collega’s, noem maar op. Ik hou ervan om samen te werken met andere mensen, ik krijg daar echt energie van. Contact maken is tegenwoordig ook zo gemakkelijk, het kan ook gewoon via WhatsApp. Met zo veel contact hoor je ook direct als er iets wel of niet goed gaat. 

Je ziet me eigenlijk altijd op onze eigen evenementen en ook events daarbuiten. Ik hou ervan om ook daar met mensen te verbinden en nieuwe dingen te horen. Ook het meedenken over die events en het organiseren ervan, daar help ik graag aan mee.  

Oh ja, ik vind het superleuk om allerlei kennis te delen via LinkedIn. Volg me dus gerust en laat me weten hoe jij erover denkt.  

TKC digital. De one stop-shop voor kennismanagement 

Als je op zoek bent naar hulp op het gebied van kennismanagement, dan zit je bij TKC digital goed. Als one stop-shop kunnen we je helpen bij alle onderdelen, zoals advies, inhoudelijk met je content, de technologie die je het beste kunt inzetten, wat dan ook. We helpen je bij het bepalen van het échte probleem, zodat we ook een échte oplossing kunnen bieden.  

Is dat de ene keer een inspiratiesessie om je op weg te helpen, de andere keer is het een Discovery om te zien hoe KM er op dit moment voorstaat. Of ben je juist op zoek naar een programma om een breder probleem met klantbeleving op te lossen? Kennismanagement helpt zowel bij marketing, sales, als service. Wil je je huidige systeem onder de loep houden, of ben je op zoek naar een nieuw en passend kennismanagementsysteem? Wij helpen je! Maar ook tijdelijke hulp of een team om je content door de wasstraat te halen kan. Alles om zeker te weten dat je er echt blij van wordt! 

Wil je eens verder praten met Wilma of een andere collega van TKC over kennismanagement? Neem dan contact met ons op. We love to help you! 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*