Tkc ai en cust website snack

AI en customer service. Hoe bereid je je daarop voor?

AI als customer service tool binnen organisaties. Een onderwerp met veelbelovende ontwikkelingen. In een vrij korte tijd maken bedrijven de omslag. Want AI is de toekomst. De vraag is dan ook niet of AI een rol moet krijgen binnen jouw customer service, maar wanneer en hoe. Ben jij hier al mee bezig? En hoe bereid je je als organisatie voor op zo’n belangrijke, maar nog onzekere toekomst? Wij hebben 3 stappen voor je op een rijtje gezet.

 1. Investeer in AI  
Als bedrijf kun je AI op tal van manieren inzetten. Wat hierbij belangrijk is? De juiste AI-oplossingen voor jouw bedrijf vinden. Zo kun je AI bijvoorbeeld gebruiken om de kwaliteit en efficiëntie van klantenservice te verbeteren. Of als ondersteuning bij het meten en verbeteren van de huidige klantenservice. En dat is pas de beginfase. Daarna komen de grote stappen: het implementeren en integreren met bestaande systemen en processen.   

2. Train het hele klantenservice team 
AI is geen vervanging van, maar een aanvulling op de klantenservice banen. Waar AI bijvoorbeeld repetitief werk kan oppakken, kunnen werknemers emotionele taken aan. Het is dan ook belangrijk om het hele team te informeren en op te leiden. Deel de voordelen, maar ook de beperkingen van AI. Zorg dat iedereen de hulpmiddelen heeft om met AI samen te werken. En evalueer om de paar maanden hoe het gaat. 

3. Betrek klanten bij de ontwikkelingen
AI is geen barrière, maar een brug voor klantenservice. AI kan de klantenservice verbeteren, maar moet de human touch en verbinding niet vervangen. Informeer dus ook klanten over het gebruik en het doel van AI. Daarnaast geef je ze controle door feedback en toestemming te vragen. En natuurlijk respecteer je daarbij hun privacy en voorkeuren. 

Toe aan een inspiratiesessie? Neem contact met ons op! 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*