Kmm22 banner snack 3

AI is de toekomst! Toepassingen van Large Language Models in klantenservice 

2 oktober 2023

In onze vorige kennissnack hadden we het al over LLM's. Wat zijn het en waarom is het reuze interessant voor customer care? Dit keer vertellen we je graag waar wij de praktische toepassingen zien.  

Nog even over LLM's: wat zijn het? 

Een Large Language Model (LLM) is een AI-technologie, gespecialiseerd in het begrijpen en genereren van menselijke taal. LLM's worden getraind op enorme hoeveelheden data en zijn zelflerend. Daarom kunnen LLM's taalprocessen nabootsen en zijn ze inzetbaar als vertalers, schrijfhulpen en chatbots.  

Bekende voorbeelden van LLM's zijn OpenAI's GPT-4 en Google's BERT. Toch is de techniek nog niet ideaal. Soms sluipen er fouten in, zoals het 'hallucineren' van informatie, waarbij foute antwoorden worden gepresenteerd als juist. Ook zijn er zorgen over privacy en copyright. 

Customer services van organisaties maken gebruik van customized LLM's. In dat geval wordt de tool getraind op specifieke informatie: die van de organisatie zelf.  

Toepassingen van LLM’s in customer care 

Techniek en AI is leuk, maar krijgt pas echt waarde wanneer je het praktisch kunt toepassen. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren: 

Chatbots & Virtuele Assistenten 

LLM's kunnen dienen als chatbots die klantvragen in realtime beantwoorden. Door hun vermogen om natuurlijke taal te begrijpen, reageren ze effectiever en menselijker dan traditionele chatbots. Door hier gebruik van te maken heb je ook minder tijd nodig om dialogen te schrijven met een beter gesprek als gevolg.  

FAQs & Kennisbanken 

LLM's kunnen automatisch veelgestelde vragen beantwoorden of relevante delen van een kennisbank aanbevelen aan gebruikers die op zoek zijn naar specifieke informatie. Vaak wordt het antwoord veel sneller gevonden en kunnen er meerdere bronnen worden doorzocht.  

E-mailondersteuning 

In plaats van dat een menselijke medewerker elke e-mail handmatig beantwoordt, kan een LLM voorlopige antwoorden genereren die vervolgens door menselijke medewerkers kunnen worden beoordeeld of aangepast. 

Training & Onboarding 

LLM's kunnen nieuwe klantenservicemedewerkers helpen door informatie te geven, trainingsmateriaal aan te bevelen of veelvoorkomende vragen te beantwoorden. 

Vertalingen 

Ideaal voor bedrijven die in meerdere taalgebieden opereren: LLM’s kunnen klantvragen of feedback naar andere talen vertalen, zodat medewerkers over de hele wereld effectief kunnen reageren en samenwerken. 

Andere toepassingen 

De ontwikkelingen staan niet stil en er ontstaan steeds meer integraties met andere tools. De toepassingen zullen dus alleen maar uitgebreider en veelzijdiger worden. 

Weten hoe LLM's jouw organisatie kunnen helpen? Kom naar het KMM! 

Ben je benieuwd hoe Large Language Models jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Reserveer dan 10 november 2023 in je agenda voor de 22ste Kennismanagement MeetUp (KMM) op het hoofdkantoor van de NS in Utrecht. Leer van experts zoals onze eigen Leonie, die een presentatie geeft over ChatGPT. Ze presenteert hoe zij ChatGPT toepast in haar werkzaamheden en advieswerk bij TKC en ze besteed aandacht aan de kunst van een effectieve prompt.

Wil je hier bij zijn? Bekijk dan het volledige programma via onderstaande knop. Daar vind je ook het inschrijfformulier. 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*