Conversational Content is King! Zo geeft je chatbot snel het juiste antwoord

7 juni 2021

Meer en meer organisaties zetten chatbots in om klantvragen te beantwoorden. Niet gek, want een chatbot heeft veel voordelen ten opzichte van andere communicatiekanalen. Zo is een chatbot 24/7 en direct beschikbaar. Daardoor stel je als klant je vraag wanneer je maar wilt en hoef je geen moment te wachten. En waar een medewerker tijd nodig heeft om het antwoord op te zoeken, is een chatbot sneller dan het licht. Bovendien worden chatbots steeds slimmer. Geen wonder dat volgens onderzoek de komende jaren ruim 80% van het klantcontact wordt afgehandeld door een chatbot.

Chatbots worden steeds menselijker 

Technologische ontwikkelingen gaan snel. Nog niet eens zo lang geleden beantwoordde een chatbot slechts een beperkt aantal vragen en alleen als ze exact geformuleerd waren. Door kunstmatige intelligentie en toenemende innovaties werden chatbots sneller en efficiënter en nam het aantal misinterpretaties in hoog tempo af. De voorspelling is dat gebruikers rond 2029 niet meer kunnen onderscheiden of ze een gesprek voeren met een chatbot of met een mens. Maar voordat het zo ver is, moeten mensen er nog wel voor zorgen dat de techniek optimaal presteert. 

Zo voert een chatbot de perfecte conversatie

Chatbots worden steeds beter. Toch krijg je de ene keer direct een super duidelijk antwoord en raak je de andere keer verzeild in een Babylonische spraakverwarring waar je nooit meer uitkomt. Hoe komt dat toch, dat sommige chatbots je een geweldige klantervaring geven en andere alleen maar irritatie opwekken? Het antwoord is goede conversational copy! Alleen met de juiste teksten, in een passende tone of voice en in de taal van de klant krijgt je klant het antwoord dat hij zoekt.

Kijk naar het webinar Conversational Content is King! 

Onze eigen Tessa Schutte geeft op woensdag 16 juni om 12.00 uur een uurtje inspiratie tijdens onze webserie Service Tomorrow: Haal de robot uit de mens. Ze legt uit waarom en hoe je kunt zorgen voor geweldige conversational content, zodat ook jouw klanten perfect geholpen worden. 

Ook inspiratie nodig? Meld je dan aan via deze link. Eerdere afleveringen terugkijken kan hier

               

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*