De vier voordelen van uitstekende servicecontent

17 mei 2021

Servicecontent is de content die je gebruikt om klanten snel het juiste antwoord te geven. Dit zijn bijvoorbeeld teksten voor je kennisbank, chatbot, FAQ's of een ander kanaal. Zorg je voor ontzettend goede servicecontent, dan plukt je organisatie daar zeker de vruchten van. Hoe? Met deze vier voordelen.

Zo werkt goede servicecontent

1.       Hogere first time right
Als je servicecontent consistent, duidelijk en makkelijk te vinden is, krijgen je klanten eerder en in één keer het juiste antwoord. Of dat nou aan de telefoon is, via de chatbot of de website. En een hogere FTR is natuurlijk fijner voor je klant en je medewerker. Bovendien is het efficiënter en goedkoper.

2.       Betere klantbeleving
Niet alleen een hogere FTR leidt tot een betere klantbeleving. Schrijf je content in de taal van de klant en je klanten begrijpen het antwoord sneller en makkelijker. Ook daardoor neemt de klanttevredenheid toe.

3.       Multichannel
Goede servicecontent is geschikt voor elk kanaal. Als je gebruik maakt van één bron is de kans op andere antwoorden via verschillende kanalen een stuk kleiner. Ook kost het onderhouden van de teksten een stuk minder tijd en moeite; je hoeft het tenslotte maar één keer te doen.

4.       Meetbaar & consistent
Als je servicecontent goed en consistent inzet, kun je meten hoe de content gebruikt wordt. Welke artikelen worden vaak geraadpleegd en welke niet. Of welke stukken tekst roepen juist nog meer vragen op. Op basis van die gegevens kun je je servicecontent snel en doorlopend verbeteren. En daar wordt je content weer beter en consitsenter van.

Volg de training Klantgericht Content Schrijven

Wil je ook de voordelen van een goede servicecontent? Dat kan met onze training Klantgericht Content Schrijven. Je leert dan hoe je de content van jouw organisatie kunt herschrijven, zodat je teksten nog beter aansluiten bij de vragen van jouw klanten. 

Basistraining of compleet: een programma voor iedereen

Wat heeft jouw organisatie precies nodig? We bieden zowel een basistraining als een complete training voor je eigen contentteam aan. Je kunt beide online volgen, maar de complete training verzorgen we ook graag inhouse. Tijdens de training leer je bruikbare en vindbare teksten schrijven in de juiste tone of voice. Bovendien zijn de teksten SEO-proof. 
 
Voor de exacte inhoud van de basis- en complete training kijk je hier. Meer informatie of een offerte opvragen kan ook!
 

© 2021 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*