Denk vanuit de klant voor de inhoud van je kennisbank

4 oktober 2021

We krijgen vaak de vraag: “wat zet je wel en niet in een kennisbank?”. Ons antwoord daarop is best simpel: denk vanuit je klant. En dat is iets heel anders dan: denk vóór je klant!

Welke vragen komen het meeste voor?

Je kunt misschien bedenken welke vragen het meest gesteld worden, maar het is beter om te analyseren welke dat zijn. Achterhaal bijvoorbeeld welke vragen het meeste voorkomen als een klant de klantenservice belt. Dat bepaalt je scope.

Vervolgens zet je de servicecontent die antwoord geeft op die vragen in je kennisbank. Zet daarbij in op de content waarmee je het meeste impact maakt. Dat zijn de vragen die het allermeest gesteld worden, en waarop het antwoord relatief eenvoudig is. De Priority Matrix helpt je om keuzes te maken. Je leest daarover meer in onze Whitepaper Remove the Bot from the Human

Weet wat je niet in je kennisbank zet

Vanuit dit zelfde principe kun je ook oude content opruimen. Alle content die niet wordt gebruikt en weinig impact heeft gooi je weg. Dat ruimt lekker op en voorkomt ruis. Klant blij, jij blij. Succes!

Zorg dat je content vindbaar en bruikbaar is

Naast de juiste content in je kennisbank wil je ook dat klanten en medewerkers de inhoud vindbaar en bruikbaar beoordelen. Onze servicecontentspecialisten helpen je daarmee graag op weg met onze training Klantgericht Content Schrijven en Klantgericht Chatbot Schrijven.

Dit zijn praktijkgerichte trainingen, waarin je goede, duidelijke, vindbare en bruikbare content leert schrijven. Daarnaast is het leuk voor het hele contentteam. Heb je interesse in zo'n training? Schrijf je dan direct in via de links hierboven of neem contact met ons op.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*