Drie redenen om kennismanagement in de spotlight te zetten

13 december 2021

Jij bent eigenlijk altijd met kennismanagement bezig en weet hoe belangrijk het is. Het zorgt tenslotte voor happy customers, want alleen met goed kennismanagement krijgt de klant snel en in één keer het juiste antwoord. Maar niet iedereen binnen de organisatie vindt kennismanagement net zo belangrijk als jij. Zet daarom kennismanagement goed in de spotlight. Niet één keer, maar eigenlijk altijd. Maar waarom gaat het eigenlijk mis? En hoe los je dat op? Lees snel verder!

1.      Je collega’s vinden hun eigen werk belangrijker

Hartstikke logisch, want iedereen vindt z’n eigen werk het allerbelangrijkst. Je collega is razend druk met dat nieuwe product dat wordt gelanceerd en heeft nu even geen tijd voor je. Maar je hebt haar toch echt nodig om de informatie over dat nieuwe product in de kennisbank te krijgen. Misschien zoeken klanten direct na de lancering naar informatie op de website. Dan is het minstens zo belangrijk dat ze dat kunnen vinden.

2.      Je klanten zijn eerder op de hoogte dan je medewerkers

Er is een storing die veel van je klanten treft, en je technische collega’s werken zich in het zweet om die op te lossen. “Als klanten er last van hebben, dan moeten we dat direct oplossen. Dat gaat voor, we kunnen niet eerst al onze collega’s gaan updaten.” Ondertussen belt de klant naar diezelfde collega’s, en die weten van geen storing. De technische dienst doet hun razende best voor de klant, maar is die klant niet prio nummer 1 voor iedereen?

3.      De kennisbank wordt onvoldoende gebruikt

In veel organisaties bestaat er al jaren een kennisbank, maar zat er tot voor kort niemand bovenop om te zorgen dat die kennisbank ook up-to-date blijft. Iemand zoals jij, dus. Zeker medewerkers die al langer bij de organisatie werken hebben inmiddels hun eigen manieren ontwikkeld om aan informatie te komen. Soms zelfs een zelfgemaakte kennisbank. Maar die piekfijne versie waar jij al je ziel en zaligheid in legt, die gebruiken ze niet. Zonde!

Kennismanagement in de spotlight: Team Knowledge als merk!

Zie je de rode draad? Je collega’s weten niet wat kennismanagement eigenlijk is, wat het doet voor de klant of weten niet wat er allemaal al is. Tijd voor die spotlight! Want als ze dat allemaal wel zouden weten, dan kun je samen werken aan nóg betere service voor de klant. Of het nu gaat om een nieuw product, een storing, of gewoon een vraag.

Met wat tips & tricks uit de marketing zet je kennismanagement op de kaart. Maak bijvoorbeeld een merk van je team of afdeling. Hoe precies lees je in ons whitepaper Team Knowledge als merk. Binnen de kortste keren weet iedereen hoe belangrijk kennismanagement eigenlijk is!

Heb je hulp nodig bij je kennisbank, of hoe je kennismanagement moet positioneren binnen jouw organisatie? We helpen je graag! Neem dan even contact met ons op. 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*