Drie redenen waarom conversational content zorgt voor een hogere klanttevredenheid

25 oktober 2021

Conversational content zorgt voor een succesvolle chatbot én tevreden klanten. Met conversational content kan een bot namelijk een echt gesprek voeren, zoals een medewerker van vlees en bloed dat ook doet. Het allerbelangrijkste daarbij is, dat je vanuit de klant denkt en spreekt in de taal van de klant. Want alleen dan zorgt je chatbot voor tevreden klanten op de volgende drie manieren.

1. Sluit naadloos aan op de vragen van je klanten

Met de juiste conversational content begrijpt de chatbot welk antwoord hij moet geven bij vrijwel elke klantvraag. In één keer goed, en razendsnel. Bovendien heeft een chatbot nooit vrij, en krijgt jouw klant dus 24/7 het antwoord waarnaar hij op zoek is.

2. Zorgt voor enorm efficiënt klantgesprekken

Een chatbot heeft alle content direct paraat. Zoeken is niet nodig, dus zodra de vraag van de klant helder is, is daar direct het antwoord. Bovendien kan een bot oneindig veel gesprekken tegelijkertijd afhandelen. Zeg maar dag tegen ongewenste wachttijden!

3. Maakt een waardevolle connectie met je klant

Met conversational content voert de bot een echt gesprek, waardoor de klant zich verbonden voelt. Als organisatie of merk bouw je zo een waardevolle connectie op, wat de kans groter maakt dat klanten je trouw blijven.

En wanneer je klant razendsnel het juiste antwoord krijgt, wanneer hij maar wil en zich ook nog eens verbonden voelt, dan neemt de klanttevredenheid toe. Ga daarom snel aan de slag met jouw conversational content. 

Meer weten over conversational content

Wil je meer weten over conversational content en hoe je het inzet om van je chatbot een succes te maken? Download dan ons whitepaper Conversational content is king!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*