Een goede kennisorganisatie in 10 stappen

1 maart 2021

Om de vragen van je klanten goed en snel te kunnen beantwoorden, heb je kennis nodig. Vervolgens is het belangrijk om deze informatie up-to-date en voor iedereen toegankelijk te houden. Of dat nu gaat om doorgewinterde medewerkers, nieuwe collega's, of je klanten die het antwoord op de website moeten kunnen vinden. Maar hoe zorg je nu voor goed kennismanagement? En wat houdt kennismanagement of kennisorganisatie eigenlijk precies in?

Hulp bij het opzetten van een goede kennisorganisatie: 3 fases, 10 stappen

Kennismanagement is best een breed begrip. Om een goede kennisorganisatie op te zetten, passen wij daarom een inmiddels bewezen methodiek toe van 10 stappen, verdeeld over 3 fases.
We starten met de eerste fase: het ontwerp. Daarin analyseren we bijvoorbeeld wat je met kennismanagement wilt bereiken en formuleren we jullie visie op kennismanagement. Vervolgens maken we een plan om aan de slag te gaan.
In de tweede fase draait het om de implementatie. Denk daarbij aan het daadwerkelijk inrichten van je kennisorganisatie, of het vullen van je kennisbank. In de derde en laatste fase is je kennisorganisatie in bedrijf en hou je je bezig met meten en verbeteren.

Ook in 10 stappen naar de perfecte kennisorganisatie?

Vanuit onze jarenlange ervaring hebben we gezien dat het effectief is om alle stappen uit het 10-stappenplan te doorlopen. Sla dus niet stiekem een fase over! Je kunt dat trouwens zelfstandig doen als je genoeg kennis en kunde in huis hebt, maar natuurlijk helpen we je graag als je dat wilt. Neem dan gerust contact op, of lees hier meer over het 10-stappenplan.

© 2021 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*