Een kijkje achter de schermen bij Luka - Binnen 2 jaar van content consultant naar content lead

Op 1 februari 2021 liep ik voor het eerst het kantoor in Baarn binnen. Ik werd ontvangen door Tessa (manager van het content team) en verder was er maar één andere collega op kantoor. We zaten nog midden in de coronatijd. Na het ontvangst van Tessa en de gezellige eerste dag met de andere collega wist ik het meteen. Dit is een plek waar ik me thuis ga voelen en een leuke tijd tegemoet ga.

Nu, ruim 2 jaar later, kan ik bevestigen dat mijn gevoel klopte. Ik heb vrienden gemaakt, veel geleerd, binnen mogen kijken bij interessante bedrijven, vaak geborreld, hard gelachen en bovendien een fijne en prettige werkomgeving.

Maar, wat doe je dan voor werk?

Na een leuk jaar met verschillende opdrachtgevers en leuke projectteams, ging ik in maart aan de slag bij het CBR. Ik kwam terecht bij de Newsroom. Het was mijn eerste zelfstandige klus, zonder andere collega’s van TKC. Spannend, maar ook extra leuk! Ik ging vol goede moed aan de slag en nam alle kansen aan.

Het klinkt cliché, maar bij de Newsroom is écht geen dag hetzelfde. Om je een beeld te geven van wat je als Content Lead bij TKC onder andere doet, laat ik zien hoe een willekeurige dag eruit ziet.

De dag begint om 8.45 uur met de dagstart van de Newsroom. In dit overleg zitten de communicatieadviseurs van de verschillende afdelingen, woordvoering, interne communicatie, kennismanagement, klantenservice en natuurlijk de leden van de Newsroom. Tijdens dit overleg kijken we wat er in de wereld om ons heen gebeurt en of wij als Newsroom van het CBR hier iets mee kunnen doen. Daarnaast kijken we of er intern dingen spelen die voor ons relevant zijn en brengen we elkaar even kort op de hoogte.

Na deze meeting ga ik zelf aan de slag. Ik bekijk de contentplanning van onze social mediakanalen. Ik controleer of alle posts voor de komende dagen compleet zijn. Daar komt meer bij kijken dan je denkt. Ik schrijf de tekst, design zorgt voor de juiste afbeelding en de communicatieadviseur checkt inhoudelijk de tekst én de afbeelding. Daarna mag de post pas ingepland worden. Als communicatiespecialist manage je dit hele proces en houd je de planning bij.

Tijd voor wat afwisseling. Na wat computerwerk is het tijd om buiten aan de slag te gaan, en wel voor een fotoshoot! En nee geen zorgen, als communicatiespecialist ben je niet ineens ook model, maar je helpt wel mee achter de camera. Ik coördineer fotoshoots voor het interne blad CBR Magazine, maar ook fotoshoots voor de beeldbank of video’s voor social media en interne communicatie. Een draaiboek maken, zorgen dat de juiste personen op het juiste moment op de juiste plek zijn en een zorgen goed gebriefde fotograaf, daar draai je als content lead je hand niet voor om.

Bij hard werken, hoort natuurlijk ook een goede lunch. Ik lunch altijd samen met mijn collega’s in de kantine van het CBR. Een leuk moment om even met collega’s bij te praten en het niét over werk te hebben.

De rest van de middag zit ik weer achter mijn computer. Voor morgen staat een creatieve brainstorm op de planning en deze moet ik nog voorbereiden. Bij de creatieve brainstorm zitten ook weer mensen van verschillende afdelingen bij elkaar. Natuurlijk de mensen van de Newsroom, maar ook klantenservice, kennismanagement en een aantal communicatieadviseurs. Het doel van de creatieve brainstrom is om te zorgen dat iedereen uit zijn of haar normale denkpatroon stapt en nieuwe frisse ideeën bedenkt voor de Newsroom. Ik bedenk verschillende opdrachten en leid de sessie. Superleuk om te doen! Het is fijn om even niet achter een beeldscherm te zitten en met elkaar creatief bezig te zijn.

Rond 17.00 uur beantwoord ik nog wat laatste mailtjes en sluit ik mijn laptop af. De dag zit er weer op. Na een gezellige en diverse dag stap ik weer in de trein richting Amersfoort.

Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*