Een vijfjarige reis bij TKC digital: het verhaal van content consultant Devin

Een paar weken geleden vroeg een sollicitant aan mij: “Je werkt als jong persoon al 5 jaar bij TKC, wat maakt het voor jou zo leuk?”. Nou, dat kan ik wel even uitleggen. 

Mijn naam is Devin, en ik begon in 2018 (dat is een hele pandemie geleden) als content consultant bij TKC digital. “Consultant” dekt de lading niet helemaal, want zo klinkt het alsof ik alleen maar advies geef over taal en teksten. Maar ik doe nog veel meer.   

TKC heeft het allemaal 

Voor wie ons nog niet helemaal kent - wij helpen bedrijven met kennismanagement. Dit is het verzamelen, verbeteren en verspreiden van alle informatie in een organisatie. Hiermee verbeteren we hun dienstverlening. Dit doen we met een team technische consultants, business consultants en content consultants. Samen bouwen we systemen, bepalen we strategie, coachen we schrijvers en schrijven we zelf klantvriendelijke artikelen.

 

Oei, ik groei

Mijn TKC-carrière begon als tekstschrijver. Ik mocht als junior mee naar grote bedrijven en (her)schreef daar artikelen voor hun kennisbank. Dat is een systeem waar alle antwoorden op klantvragen zijn opgeslagen. Ik leerde niet alleen hoe ik zelf klantgerichte content schrijf, maar ook hoe ik deze kennis overbreng aan een ander.  

Door de jaren heen groeide ik uit tot een volwaardig consultant. Nu help ik bedrijven niet alleen met het verbeteren van hun artikelen, maar zelfs met hun hele contentstrategie en de inrichting van hun kennisbank. Als een bedrijf later succes boekt met het advies dat jij hebt gegeven is dat ontzettend gaaf.  

Daarnaast werk ik ook graag aan de groei van TKC zelf. Vorig jaar zijn we begonnen met een trainingstraject voor nieuwe medewerkers. Dit jaar kijk ik hoe we onze producten en diensten nog beter kunnen maken.  

Variëren kun je leren

Wat ik nou zo leuk vind aan werken bij TKC? Dat is de variatie. Niet alleen de variatie in mijn werkweek, die er elke dag anders uitziet, maar ook in mijn hele carrière. Als consultant mag je een kijkje nemen in de keuken van grote bedrijven als de Rabobank, VodafoneZiggo, Mollie Payments en de Nationale Postcode Loterij. In het begin deed ik dat vooral ter ondersteuning, maar ondertussen leid ik projecten en begeleid ik collega’s. Daarnaast geeft TKC me de kans om mijn vaardigheden te verbreden. Hierdoor ontwikkel en geef ik nu trainingen en begeleid ik nieuwe contentcollega’s. Komt er een nieuwe collega bij TKC, dan zorg ik ervoor dat ze in no time experts zijn in het schrijven van klantgerichte content.  

Daarnaast heeft TKC ook een flink vangnet. Dit bestaat uit leuke collega’s die allemaal veel kennis hebben. Kom je ergens niet uit, dan staan je collega’s altijd voor je klaar om samen tot het beste resultaat voor jouw klant te komen.  

Jij blij. Klant blij.  

Oh, en wil je nou meer weten over wat we doen bij TKC digital? Lees dan ook eens onze whitepaper Wat is kennismanagement? 

Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*