Tkc snack energie website

Energie krijgen van je werk: TKC’ers aan het woord

TKC’ers staan in hun kracht met TMA 

Hoe vinden TKC’ers het om te werken volgens het principe dat iedereen in zijn kracht staat als hij dichtbij zichzelf kan blijven? Merken ze hier ook echt iets van, of is het vooral een mooi idee? Omdat we TMA vooral hebben voor de mensen die hier werken, is dit een goed moment in de TMA-serie om ze zelf eens aan het woord te laten.  


TKC's geheime wapen 

Een groot voordeel, al zeggen we het zelf. En niet alleen voor nieuwkomers, maar ook voor mensen die er al jaren zitten. Zo zegt Wilma bijvoorbeeld: “De kracht van TMA zit er voor mij in dat er positieve psychologie achter zit. Geen sterke en zwakke kanten, maar talenten die worden benadrukt. En niet per se waar je goed in bent, maar vooral waar je energie van krijgt.”  

Sven sluit zich hierbij aan: “De TMA-profielen geven ontzettend veel inzicht in je eigen voorkeuren, aanleg en talenten, maar ook zeker in dat van anderen. Door de profielen niet alleen te matchen aan projecten en werkzaamheden, maar ook te kijken hoe profielen van collega's elkaar aanvullen, zorg je voor fijne samenwerkingen waar iedereen het beste uit zichzelf en elkaar kan halen.” 

Werken op maat 

De kracht van TMA schuilt erin dat je werk wordt aangepast aan je eigen profiel. Bram is hier heel blij mee, want “het belangrijkste aan TMA bij TKC vind ik dat TKC er daadwerkelijk iets mee doet. Een profiel maken is leuk, maar dan wil je ook zien dat jouw werkzaamheden, samenwerkingen en klanten daarop aansluiten.”  

Samira is het hiermee eens en vindt het ook fijn dat zij zelf nu beter inzicht heeft in wat voor haar wel en niet werkt: "TMA schetst een goed beeld van mijn talenten. Door de uitgebreide uitleg die erbij zit, begrijp ik beter wat ieder talent inhoudt. Daarnaast geeft het mij ook inzicht in mijn werkstijl. Ik snap nu bijvoorbeeld ook beter waarom ik op een bepaalde manier te werk ga en waar ik op mijn werk behoefte aan heb."  

Dit gevoel herkent ook nieuwkomer Matthijs: “TMA is voor mij nog vrij nieuw, maar ik vind het echt gaaf om op deze manier een soort ‘gebruiksaanwijzing’ van jezelf te krijgen. Dat zie ik echt als een cadeau. Er wordt ook daadwerkelijk rekening mee gehouden in het inplannen van je taken en klussen, wat enorm fijn is: er wordt naar je behoeften gekeken. Ik heb mijn profiel ook thuis besproken met mijn vriendin, wat de nodige lol opleverde. Blijkbaar is het dus ook privé handig om een gebruiksaanwijzing te hebben.” 

TMA Wall of Fame 

Op ons kantoor in Baarn hebben wij ook een heuse TMA Wall of Fame. Hier hangen de profielen van onze collega's naast elkaar, zodat je ze goed onderling kunt vergelijken. Al snel wordt duidelijk dat iedereen situaties op een andere manier benadert. Toch is er wat TMA betreft wel een gemene deler te onderscheiden: de TKC’ers waarderen TMA, maar waarderen nog meer hoe het geïntegreerd wordt door onze TMA-coaches en teamleads. TMA maakt van TKC een werkplek waar je gezien wordt voor wie je bent. 

Zo kunnen we dus stellen dat TKC niet alleen continu zichzelf ontwikkelt als leider in kennismanagement, maar minstens zoveel zijn medewerkers, en die liegen er niet om: het is fijn energie te halen uit je werk en jezelf te kunnen zijn.  

Benieuwd of jij er ook tussen past? Check onze vacatures dan hier

 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*