Gestructureerde content is betere content voor de klant en voor jezelf

2 augustus 2021

Als Kennisspecialist zorg je voor de allerbeste content. Alleen dan weet je zeker dat klantvragen snel en in één keer goed worden beantwoord. Daarom zorg je dat je teksten vindbaar zijn, in de juiste tone of voice en consistent. Maar niet alleen dat, een juiste structuur van je content is ook erg belangrijk.

Met een duidelijke structuur begrijpen lezers de content beter

Om informatie goed en snel te begrijpen, helpt het wanneer je artikelen altijd op dezelfde manier georganiseerd zijn. Wanneer de structuur afwijkt of onduidelijk is, snappen lezers het artikel vaak niet. Of ze kunnen het niet eens vinden, ook al is de inhoud goed. Zonde van jouw (schrijf)tijd en de irritatie die het opwekt bij de klant.

Om een duidelijke structuur neer te zetten, bedenk je voordat je gaat schrijven:

  • Welk doel het artikel heeft
  • Welke vraag je wilt beantwoorden
  • Welke vorm daarvoor het meest geschikt is

Overdrijf niet met verschillende soorten artikelen

Mensen houden van duidelijkheid en herkenbaarheid. Zorg daarom dat je een paar soorten artikelen kiest om vragen te beantwoorden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vraag & antwoord
  • Beslisbomen
  • Conversaties
  • Werkinstructies
  • Visuele content

En zorg voor een duidelijke structuur

Het helpt wanneer je artikelen altijd dezelfde opbouw hebben. Zorg voor een duidelijke titel, dan een beschrijving van de vraag of het probleem en dan een duidelijk antwoord. Of wat dacht je van een ‘signature look’ als altijd een afbeelding na de tweede alinea? Of onderaan een instructievideo? Dit draagt bij aan de herkenbaarheid van je content en dus het begrip. Uiteindelijk kost het frequente bezoekers van je kennisbank (of dat nou klanten of medewerkers zijn) steeds minder tijd om het juiste antwoord te vinden. En dat is tenslotte wat iedereen wil: zo snel mogelijk het juiste antwoord op je vraag!

Schrijf je in voor de Training Klantgericht Content Schrijven

Wil jij ook de allerbeste gestructureerde teksten schrijven? Die ook nog eens klantgericht zijn en geoptimaliseerd voor SEO? Wij helpen je graag! 
Doe mee met de training Klantgericht Content Schrijven. Je kunt kiezen uit een korte basistraining van een dagdeel of een uitgebreide versie met alle ins en outs. Meer informatie vind je via onderstaande knop. Je kunt ook contact met ons opnemen voor meer info of bij vragen.

 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*