Happy Valentine! Vijf tips voor een betere relatie (met je klant)

14 februari 2022

Valentijnsdag. Voor de één een grote commerciële gruwel, de ander heeft nooit genoeg roze hartjes, zoetsappige kaarten en rode rozen. En wij? We love our customers! Samen werken we aan mooie dingen, terwijl we het ook gewoon leuk hebben met elkaar. We werken ook dagelijks keihard aan de relatie met onze klanten. Want hoe langer die relatie duurt, hoe blijer wij worden.

Als een echte cupido zetten we vijf tips op een rij een betere relatie. Dus of het nou om je geliefde gaat of je klant, doe er je voordeel mee. En niet alleen op 14 februari!

Werk aan je communicatie

Binnen elke relatie is communiceren misschien wel het allerbelangrijkste. Communiceer open, helder en duidelijk. Zo zijn wederzijdse verwachtingen helder en weet je wat je aan elkaar hebt. Blijft het lange tijd stil? Dan kan de ander alleen maar raden hoe het (met je) gaat. 

Wees altijd eerlijk

Liegen is natuurlijk altijd uit den boze. Maar ook te mooi weer spelen of een vervelende boodschap verzwijgen breekt jullie vroeg of laat op. Haal je bijvoorbeeld een deadline niet? Geef dat aan zodra je het weet, en blijf niet volhouden dat alles goed gaat tot het echt mis gaat. Als je eerlijk bent, weet je dat je elkaar kunt vertrouwen. 

Luister naar de ander en zorg voor begrip

Steven Covey zei het al zo duidelijk in zijn Seven habits of highly effective people: Seek first to understand, then to be understood. Luister eerst écht naar de ander, voordat je reageert. Als je helder en open communiceert en daarnaast altijd eerlijk bent naar elkaar, dan begrijp je waarom de ander iets doet of zegt. Daar wordt de relatie alleen maar sterker van.

Geef de ander aandacht

Iedereen houdt van aandacht. Een belletje, een bloemetje (of dat nou voor Valentijn is of niet), en oprechte interesse. Zeker als je de ander verrast op het moment dat hij of zij het niet verwacht, zorgt dat voor een extra boost.

Wie kent de verhalen niet dat een klantenservicemedewerker een ontevreden klant na het contact een kaartje of andere verrassing stuurt? Social media staan vol met deze klanten die daarmee van ontevreden klant in ambassaeur zijn veranderd. 

Geef emoties de ruimte

Soms gaat het mis. Je hebt elkaar verkeerd begrepen, of de ander doet iets wat jij niet zo leuk vindt. De emoties kunnen dan hoog oplopen. Ga deze niet uit de weg, maar grijp terug op de vorige punten. Praat erover en luister daadwerkelijk wat deze emoties hebben veroorzaakt. Is het uitgepraat, is dat alleen maar goed voor de relatie.

Een goede relatie zorgt voor een langdurige samenwerking

De basis voor een echt goede relatie is niet die verrassing voor Valentijnsdag één keer in het jaar. Het zit ‘m juist in het voortdurende contact. Steeds in verbinding blijven en samen naar iets toewerken. Hoe persoonlijker hoe beter.

Meer weten over ons, onze klanten of onze werkwijze? Neem contact met ons op. We love to help you!

 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*