Hoe deel je je visie op kennismanagement? Maak van je kennisteam een sterk merk!

5 juli 2021

We hoeven jou natuurlijk niet te vertellen hoe belangrijk kennismanagement is. Maar het is niet voor iedereen duidelijk dat je je kennis perfect op orde moet hebben voor een blije en tevreden klant. Alleen met goed kennismanagement krijgt je klant snel het juiste antwoord op zijn vraag. En de verwachtingen van klanten die contact opnemen met je organisatie worden nog steeds alsmaar hoger. Je wilt daarom dat kennismanagement hoog op de agenda komt en blijft.
Toch is het soms lastig om jouw visie op kennismanagement te delen met de rest van de organisatie. We hebben daarom een tip voor je. Maak van je Team Knowledge een sterk merk!

Geen afdeling, maar een merk. Hoe dan?

Om je afdeling Kennismanagement in the picture te krijgen bij de rest van de organisatie, gebruik je een aantal marketingtechnieken. Want als iemand weet hoe je een merk goed positioneert, dan is het de marketingafdeling wel. Een sterk merk is bijvoorbeeld altijd uniek en komt voort uit persoonlijke en oprechte passie. Ben jij helemaal vol van je werk? Dan ben je dus al halverwege! Ook ben je glashelder en transparant. Je maakt het niet mooier dan het is, maar bent wel heel duidelijk over je successen. Dit zijn slechts twee voorbeelden hoe je van Knowledge Management een sterk merk maakt. Wil je meer tips? Download dan het whitepaper!

Download het whitepaper Team Knowledge als merk

Zorg voor een heldere visie

Wil je je visie uitdragen, maar kun je nog wel wat hulp gebruiken om die helder op papier te krijgen? Ook dan helpen we je graag. Bijvoorbeeld met onze workshop Visie en Strategie. Tijdens die workshop brengen we verschillende afdelingen bij elkaar. Samen beantwoorden we vragen als: waarom hebben we kennismanagement nodig? En wat willen we ermee bereiken? Daarmee kun je een goede kennismanagementstrategie uitzetten en heb je de basis gelegd voor succesvol kennismanagement. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*