Hoe je van je chatbot een succes maakt? Gebruik conversational content!

22 november 2022

Conversational content is king! Je hebt het vast al wel eens voorbij horen komen, want we zeggen het regelmatig. Wij geloven namelijk dat conversational content het succes van jouw chatbot bepaalt. Hoe dan? We vertellen het je graag.

Conversational content, wat is het eigenlijk?

Kort gezegd is conversational content schrijven zoals je spreekt. Met die content voert een chatbot een echt gesprek met je klant. Alleen dan voelt de klant zich geholpen, want zonder deze juiste content wekt een chatbot eerder irritatie op. Wil je meer weten over het begrip, lees dan ons whitepaper Conversational content is king. 

Zo helpt AI bij klantcontact

Een chatbot heeft daarom een echte ‘alpha’-’ en een echte ‘bèta'-kant. Taal is enorm belangrijk in de conversatie met je klanten, maar ook de technische mogelijkheden die steeds beter worden spelen een grote rol.
Zo maakt een chatbot gebruik van artificial intelligence (AI) en machine learning. Door automatisch te leren van de gevoerde conversaties kan de bot klantvragen steeds beter beantwoorden.

Samenwerken met chatbots

Naast AI zijn er nog steeds mensen nodig om chatbots optimaal te laten werken. Voor welke vragen zet je bijvoorbeeld een chat in, en wanneer laat je de klantvraag juist door een medewerker afhandelen? Ook de tone of voice, het doorlopen van de customer journey en zorgen dat de chatbot de juiste consersational content bevat is mensenwerk. Kun je wel wat hulp gebruiken met de content van jouw chatbot? Bekijk dan eens de workshop Klantgericht chatbot schrijven.

Join the team: TKC zoekt Conversational AI Consultants

Is alles wat we hier vertellen over conversational content voor jou gesneden koek? Kom dan bij ons werken als Conversational AI Consultant. Meer specifiek zijn we op zoek naar Conversational Copywriters en naar Conversation Designers. Meer weten over deze functies of meteen solliciteren? Dat kan hier

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*