WhatsApp Image 2023 10 18 at 11.55.33

Hoe kennismanagement bijdraagt aan een 9+ organisatie

18 oktober 2023

In de huidige markt is het niet voldoende om te voldoen aan de verwachtingen van de klant. Bedrijven moeten deze verwachtingen overtreffen. Een geweldige service is daarvoor een voorwaarde en dat is waar een 9+ organisatie naar streeft. Het gaat niet alleen om het tevredenstellen van de klanten, maar om hen te verrassen en onvergetelijke ervaringen te creëren die zorgen voor een emotionele reactie bij de klant. Dit zorgt niet alleen voor tevreden klanten, maar voor echte ambassadeurs van het merk die door hun enthousiasme anderen aantrekken. Hoe doet een 9+ organisatie dat? 

Wat betekent een 9+ organisatie? 

Een 9+ organisatie streeft naar een 9+ klantbeleving. De 9+ is oorspronkelijk afkomstig uit klanttevredenheidsonderzoeken, die meestal gebruikmaken van een schaal van 1 tot 10. Een score van een 7 of een 8 is daarbij gewoon goed, maar pas boven de 9 is er sprake van een geweldige klantbeleving. 

Bij een 9+ organisatie is de 9 meer dan een score. Het staat voor uitzonderlijke ervaringen van klanten die hen enthousiast maken en die ze willen delen. 

Hoe draagt kennismanagement bij aan een 9+ organisatie? 

Snel en in één keer het goede antwoord leidt tot een positieve klantervaring en dus die 9+ beleving. Daarom kiezen de meeste organisaties inmiddels voor een omnichannel aanpak met één centrale informatiebron voor alle servicekanalen. Kennismanagement zorgt ervoor dat die antwoorden vindbaar zijn voor zowel klanten als medewerkers.  

Daarnaast zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kennismanagement. Zo speelt KM allang niet meer alleen een rol bij service, maar in de gehele klantreis (customer journey). En wat dacht je van ontwikkelingen als Large Language Models, waarmee een chatbot 2.0 ontstaat? 

Op ons KMM op 10 november 2023 hoor je hier meer over. 

Kom naar het KMM en ontdek hoe je een 9+ organisatie wordt 

Wil je meer weten over een 9+ organisatie en hoe je dat voor elkaar krijgt? Reserveer dan 10 november in je agenda voor de 22ste Kennismanagement Meetup (KMM). Deze inspirerende dag vindt plaats op het hoofdkantoor van NS in Utrecht, waar je uit eerste hand kunt leren van ervaringen van KM-experts zoals Robert Berendsen en Mohammed Yajjou, die hun inzichten zullen delen over de reis van NS richting een 9+ organisatie. 

Dit evenement biedt niet alleen boeiende presentaties, maar ook verschillende break-out sessies waar je in kleinere groepen specifieke onderwerpen gaat verkennen. Mis deze kans niet en reserveer nu je plek! De beschikbaarheid is beperkt, dus schrijf je snel in. 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*