Hoe New10 in vijf stappen een succesvolle chatbot implementeerde

25 april 2022

Als klanten vaak dezelfde en relatief eenvoudige vragen stellen via de telefoon, e-mail of live chat, doet een chatbot wonderen. Klanten krijgen dan sneller het juiste antwoord, en je medewerkers houden meer tijd over voor meer complexe en persoonlijke vragen.

Dit geldt ook voor New10. Dat is een dochteronderneming van ABN AMRO die zich richt op ondernemers op zoek naar bedrijfsfinanciering om door te kunnen groeien. Dat er een chatbot moest komen was duidelijk, maar hoe? TKC digital hielp New10 in vijf stappen.

Stap 1: Discovery

Als eerste bepaal je waar je het meeste waarde kunt toevoegen. Welke vragen komen het meeste voor bijvoorbeeld.

Stap 2: Visie en Strategie

Vervolgens zet je op papier wat je precies wilt bereiken en waarom. Alleen als je dat duidelijk voor ogen hebt, kun je op weg naar je doel.

Stap 3: Planning en Scope

Daarna maak je die weg concreet. Wat doe je wanneer, en vooral ook: wat doe je (nog) niet? Je kunt niet alles tegelijk, dus focussen is een must.

Stap 4: Content Schrijven

Schrijven van content voor de chatbot is dus pas de vierde stap. Een goede voorbereiding in de eerdere stappen is echt het halve werk.

Stap 5: Testen en livegang

En dan zo snel mogelijk live! Natuurlijk moet de chatbot technisch goed werken, maar zodra het mogelijk is om een gesprek te voeren kun je live. Of eigenlijk: moet je live. Al is het maar met enkele dialogen.

En dan? Dan begint het pas!

New10 wilde bewust zo snel mogelijk live gaan, met een klein deel van de content. Want pas als ‘echte’ klanten met de ‘echte’ chatbot gaan praten, leer je wat wel en wat niet werkt. Benieuwd hoe de implementatie ging en New10 de chatbot verder heeft verbeterd? Lees dan de klantcase van New10: Je chatbot staat live, en dan? Hierin geeft Shirley Wijngaarden, Conversational Dialogue Specialist bij New10, antwoord op al je vragen.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*