Tkc snack hoe volwassen

Hoe volwassen is jouw kennismanagement? Check het TKC Maturity Model!

7 augustus 2023

Het is je missie om klanten snel en in één keer het juiste antwoord te geven, om zo een goede customer service te bieden. Is jouw organisatie goed bezig met kennismanagement en maken jullie mooie stappen? Met behulp van ons Maturity Model ontdek je waar kennismanagement op dit moment staat binnen jouw organisatie. Zo weet je ook direct waar de verbeterpunten liggen.

De vijf volwassenheidsniveaus van het TKC Maturity model

Het Maturity Model toont op basis van vijf thema’s hoe volwassen jouw organisatie is op het gebied van kennismanagement. Niveau één is ‘Dat kan beter’. Dan is er nog weinig visie en structuur en wordt kennismanagement er 'maar een beetje bij gedaan'. Door steeds verder te verbeteren, wordt je kennisorganisatie volwassener en kom je telkens op een hoger niveau. Niveau vijf tenslotte is  ‘Building The Brand’, waarbij KM een integraal onderdeel is van de organisatiestrategie.

Test jezelf: beantwoord vragen over zeven KM-onderwerpen

We bepalen het volwassenheidsniveau op zeven verschillende pijlers. Je krijgt vragen en stellingen over visie, organisatie, kwaliteit van de kennisbank, medewerkers en klanten, resultaten en systemen. Telkens scoor je op een vijfpuntsschaal hoe goed iets bij jouw organisatie is ingeregeld. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De kennismanagementstrategie is afgestemd op de klantcontactstrategie
  • Er bestaat een gestandaardiseerd proces voor het aanleveren van nieuwe kennisartikelen
  • Kennisartikelen worden consistent geschreven aan de hand van vooraf vastgestelde richtlijnen

Doe de Maturity Check!

Wil je weten hoe volwassen jouw organisatie is? En wat je moet verbeteren op het gebied van kennismanagement? Doe dan nu de zelfcheck.

Ben je nog niet op niveau vijf, maar wil je daar wel graag naartoe? We love to help you! Neem even contact met ons op. Tot snel!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*