Hoe volwassen is jouw kennismanagement? Check het TKC Maturity Model!

10 november 2020

Is je organisatie al bezig met kennismanagement en maken jullie mooie stappen? Is het je missie om snel en in 1 keer het juiste antwoord te geven om zo een goede customer service te bieden? Met behulp van ons Maturity Model ontdek je waar kennismanagement staat binnen jouw organisatie.

De vijf volwassenheidsniveaus van het TKC Maturity model
Het Maturity Model geeft op basis van vijf thema’s aan hoe volwassen jouw organisatie is op het gebied van kennismanagement. Niveau één is ‘Dat kan beter’. Dan is er nog weinig visie en structuur en wordt kennismanagement er “maar een beetje bij gedaan”. Door steeds verder te verbeteren, wordt je kennisorganisatie volwassener en kom je telkens op een hoger niveau. Niveau vijf tenslotte is  ‘Building The Brand’, waarbij KM een integraal onderdeel is van de organisatiestrategie.

Test jezelf: beantwoord vragen over zeven KM-onderwerpen.
We bepalen het volwassenheidsniveau op zeven verschillende pijlers. Je krijgt vragen en stellingen over visie, organisatie, kwaliteit van de kennisbank, medewerkers en klanten, resultaten en systemen. Telkens scoor je op een vijfpuntsschaal hoe goed iets bij jouw organisatie is ingeregeld, denk bijvoorbeeld aan:

  • De kennismanagementstrategie is afgestemd op de klantcontactstrategie.
  • Het proces voor het aanleveren van nieuwe kennisartikelen is formeel geïmplementeerd.
  • Kennisartikelen worden consistent geschreven volgens vooraf vastgestelde richtlijnen.

Doe de Maturity Check!
Wil je weten hoe volwassen jouw organisatie is? En waar jullie verbeterpotentieel op het gebied van kennismanagement ligt? Doe dan gratis zelf de check. 

 Sta je nog niet op niveau vijf, maar wil je daar wel graag naartoe? We helpen je graag een volgende stap te maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2021 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*