Ik wil een kennisbank. Maar waarom eigenlijk?

13 juni 2022

‘Een kennisbank, die moeten we hebben!’ Natuurlijk, daar geven we je geen ongelijk in, want we weten maar al te goed hoe een kennisbank kan helpen. Maar welk probleem wil jij er eigenlijk mee oplossen? Zijn je medewerkers veel tijd kwijt met repeterende en relatief makkelijke vragen bijvoorbeeld? Of zoeken je klanten tevergeefs naar het juiste antwoord op je website? Is de klanttevredenheid ondermaats, omdat je klanten klagen dat ze te lang op een antwoord moeten wachten?

Het juiste antwoord geven kan alleen maar als je de vraag goed weet. En dat geldt ook voor de inzet van een kennisbank!

Wat is een kennisbank eigenlijk?

Een goede kennisbank helpt bij het in één keer goed beantwoorden van je klantvragen. Dit gebeurt door alle kennis gestructureerd en overzichtelijk te presenteren. Zo hoef je niet meer lang te zoeken naar het juiste antwoord. En dat geldt voor medewerkers aan de telefoon en de chat(bot), maar ook voor klanten die zelf op zoek gaan naar het juiste antwoord op bijvoorbeeld de website.

De tijd die zo overblijft, kun je besteden aan belangrijker zaken. Zoals complexe vragen van klanten waar de expertise van medewerkers voor nodig is.

Hoe helpt een kennisbank?

In de kennisbank is alle informatie handig opgeslagen, in bruikbare taal en makkelijk vindbaar. Per onderwerp, maar ook via de zoekfunctie.

Bovendien is onze SmartStart kennisbank zelflerend en helpt daarom steeds sneller, makkelijker en beter. Via de ingebouwde analyses krijg je inzicht in wat goed werkt en wat minder, zodat je je kennisbank gaandeweg steeds verder verbetert. En wil je aan de slag met een automatische chatbot? Dat kan ook met de informatie uit de kennisbank als basis.

Het resultaat is minder herhaalverkeer, sneller het goede antwoord, minder trainingstijd voor je medewerkers en meer consistentie in de antwoorden. Hierdoor heb je meer tevreden klanten en medewerkers.

Is dit precies wat je wilt? Neem dan contact op en we helpen je verder.

Of zoom eerst nog wat verder uit…

Ben jij ook op zoek naar een kennisbank, maar denk je bij het lezen van dit artikel: hee, weten wij eigenlijk wel precies welk probleem we daarmee op willen lossen? We helpen je ook met je visie en strategie op kennismanagement. We gaan dan een stapje terug en bepalen je doelen. Daarna kun je dan twee keer zo snel op dat doel af!

Meer weten? Neem contact op via onderstaande knop.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*