In vijf stappen van klantvraag naar technische oplossing

23 mei 2022

Snel en in één keer het juiste antwoord op de klantvraag, dat is onze missie. Daar helpen goede mensen en uitgekiende processen bij. Als je daarbij dan ook nog eens een slim systeem inzet, ga je helemaal als een raket! Voor ons betekent een slim systeem trouwens een snel, overzichtelijk en mooi systeem dat door iedereen te gebruiken is. 

Benieuwd hoe zulke systemen jou helpen? Dat vertellen we je graag!

Welke systemen hebben we het eigenlijk over?

Natuurlijk zijn er oneindig veel verschillende systemen. En allemaal helpen ze je in meer of mindere mate. Wij werken al jaren met veel verschillende systemen en kennen dus de voor- en nadelen. Daarom hebben we een mooie voorselectie gemaakt en helpen we je graag met:

Zo werken we samen met jou naar de beste oplossing

Oké, een systeem dat het leven een stuk gemakkelijker gaat maken, dus. Wij helpen je om er het maximale uit te halen. Om de implementatie zo smooth mogelijk te laten verlopen, doorlopen we de volgende stappen.

Stap 1: welk systeem past binnen jouw organisatie?

Heb je al een keuze voor een systeem gemaakt, of weet je niet waar je moet beginnen? Beide is goed, want we helpen je graag. We adviseren en analyseren wat voor jou de beste keuze is. We doen dat op basis van de doelen die je wilt bereiken, maar ook praktische zaken zoals de grootte van je klantenservice.

Stap 2: We maken een plan

Waar gaan we beginnen, wat hebben we nodig en hoe gaan we het systeem gebruiken? Ook bij een systeemimplementatie geldt: een goed begin is het halve werk. Zet je tijd slim in en besteed veel aandacht aan de voorbereiding. Wij garanderen je dat je daarna minstens dubbel zo snel gaat!

Stap 3: Inrichten en trainen

Vervolgens gaan we aan de slag. We richten het systeem in, zodat iedereen het op de juiste manier kan gebruiken. Bovendien trainen we de gebruikers, van de functioneel beheerders tot de medewerkers die dagelijks met het systeem gaan werken.

Stap 4: Aan de slag!

Je weet pas écht hoe het systeem werkt, wat goed gaat en wat juist niet, als je het echt gebruikt. We zorgen er dus altijd voor dat we zo snel mogelijk (met een gedeelte) live gaan, zodat je in de praktijk kunt zien wat anders moet.

Stap 5: Doorlopend verbeteren

Ook als het systeem volledig live staat en iedereen het gebruikt blijf je scherp. Veranderen en verbeteren kan altijd. Sterker nog: móet altijd. De wereld staat tenslotte nooit stil.

Onze technisch consultants zijn onze helden

Klinkt simpel toch? Klopt, maar daarbij spelen onze technisch consultants een grote rol. Zij zorgen er met hun kennis en ervaring (en samen met onze business consultants!) voor dat alle stappen doorlopen worden. Zij helpen je dus bij:

  • Adviseren en analyseren welk systeem het beste past bij jouw organisatie
  • (Tijdelijk) het functioneel beheer van jouw kennisbank overnemen
  • Inrichten van het systeem volgens de specifieke wensen van jouw organisatie
  • Trainen en ondersteunen (IT-)medewerkers

Vacature: technisch consultant

Oh ja, wist je dat we trouwens ook nog plek hebben voor een nieuwe technisch consultant? We groeien namelijk nog steeds hard! Iets voor jou of voor een bekende? Hier vind je alle vacatures. Wie weet zit je dan straks aan de andere kant van de tafel.

Meer weten over onze systemen of technisch advies?

Ben je op zoek naar een systeem, wil je je huidige systeem beter en slimmer inzetten, of zoek je ander (technisch) advies? Bel of mail ons dan even, want we love to help you!

 

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*