Interview met Mercedes-Benz: zo help je klanten sneller én beter

16 mei 2022

Daimler is fabrikant van Mercedes-Benz en smart. Alleen al in Nederland gaan tienduizenden mensen per dag de weg op in hun auto van deze merken, laat staan wereldwijd. 

Zolang deze automobilisten lekker hun kilometers maken, denken ze verder niet na over contact met de dealer of de klantenservice van hun automerk. Maar hebben ze plotseling een vraag over onderhoud, gaat er ineens een lampje branden op het dashboard, of lukt het niet met de mobiele app, dan willen ze snel de juiste hulp. En al helemaal als ze met pech langs de weg staan!

Daarom doet Daimler er alles aan om klanten razendsnel het juiste antwoord te geven.

24/7 road assistance voor 15 landen

Dat het voor Mercedes-Benz belangrijk is om snel en goed te werken, wordt versterkt door de grootte van de klantenservice. Automobilisten uit heel West-Europa komen uit bij het contactcenter in Maastricht wanneer zijn contact opnemen met de klantenservice.

Daarnaast gaan ontwikkelingen in de autobranche razendsnel. Als je even niet oplet, is kennis en informatie alweer verouderd. Daarom is kennismanagement het antwoord!

We vragen het aan Dennis Rademakers, Manager Knowledge Management bij Daimler

Dennis Rademakers startte in 2019 als manager van het Kennismanagementteam, nadat hij al andere heel verschillende functies had bij Daimler. Zijn taak: uitzoeken wat er nodig was voor de allerbeste klantenservice én zorgen dat die er komt. We verklappen vast: dat is gelukt!

Wil je weten hoe Daimler dit heeft gedaan? Lees dan de klantcase. Bovendien lees je dan meer over de ambitieuze nieuwe plannen van Dennis én Daimler. Je downloadt ‘m hier.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*