Tkc meetups linkedin snack

Kennis delen met chatbots: mens en AI slaan de handen ineen

De komst van AI en chatbots gaat de klantenservicewereld compleet veranderen. AI-chatbots weten precies wat je klant nodig heeft en beantwoorden vragen in één keer goed. Maar om dit te doen hebben ze wel de juiste informatie nodig. Waar halen ze die informatie vandaan? Juist! Van de content consultants van TKC digital.   

Content consultants: echte kennishelden 
Onze content consultants zijn echte experts in het schrijven van goede teksten voor interne kennisbanken en websites. Hierdoor vinden jouw klanten razendsnel het antwoord op hun vragen. Wij werken sinds kort samen met AI-bedrijven die chatbots maken en implementeren. Ons doel? De perfecte samenwerking tussen mens en machine om kennismanagement naar een hoger niveau te tillen.  

De kracht van goede input  
Wij roepen het al jaren: garbage in, garbage out. Slechte input leidt tot slechte resultaten. Goed geschreven teksten zijn de basis voor elke succesvolle kennisbank, en dus ook voor AI-chatbots. Is een artikel slecht geschreven of wordt het antwoord niet duidelijk uit de tekst? Dan is de kans groot dat AI ook niet weet wat het ermee moet doen.    

Om onze teksten en de antwoorden van de chatbot allebei zo goed mogelijk te maken, letten we in onze samenwerking op:   

  • De tone of voice: De chatbot moet altijd de juiste toon aanslaan die past bij het bedrijf en de tone of voice van de klantenservice.  
  • Het juiste antwoord: Staat het juiste antwoord in een artikel, dan geeft de chatbot ook het juiste antwoord. Wij zorgen ervoor dat dit antwoord zo toegankelijk mogelijk in onze teksten staat.   
  • Volledige antwoorden: In onze artikelen staat naast antwoorden ook extra informatie zoals voorwaarden en vervolgstappen. We testen met veel verschillende soorten teksten, en zorgen ervoor dat de bots deze extra informatie op een natuurlijke manier in de antwoorden verwerken.   

Magisch, maar geen hocus pocus  
We leren veel van onze samenwerking met deze AI-bedrijven. Een belangrijke les die we al hebben geleerd: AI lijkt soms op magie, maar het is zeker geen tovenarij. Lever je geen goede teksten aan, dan kan de chatbot ook geen goede antwoorden geven. De menselijke expertise van onze content consultants is daarbij dus nog steeds onmisbaar.  

Samen naar de toekomst   
De samenwerking tussen TKC digital en onze AI-partners is een mooie stap in de ontwikkeling van chatbottechnologie. Door onze krachten te bundelen, maken we kennisdeling makkelijker, effectiever en leuker. Benieuwd naar de toekomst van AI en content? Houd onze website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.  

Ben jij een AI-bedrijf dat op zoek is naar goede content voor je chatbot, of wil je met ons sparren? Neem contact met ons op!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*