Kennismanagement saai? No way! 

28 november 2022

Door goed kennismanagement is kennis vindbaar, bruikbaar en betrouwbaar. Zo vinden je medewerkers én je klanten de juiste antwoorden op hun vragen. Snel en in één keer goed, daar worden ze blij van. Toch klinkt voor veel mensen kennismanagement niet bepaald sexy. Natuurlijk weten wij beter, want kennismanagement is alles behalve saai!

Denk vanuit de klant

De tijd van alle informatie lukraak in een systeem pompen is voorbij. Kennismanagement is niet zoveel mogelijk informatie beschikbaar maken, maar antwoord geven op de échte vraag. Als kennismanager of contentprofessional denk je daarom altijd vanuit de klant. Niet alleen welke vragen je klant stelt, maar ook hoe. De kunst is om in no time het juiste antwoord te geven. Nog steeds krijgt zo’n 57% van de mensen geen bevredigend antwoord als ze contact opnemen. Dat moet beter en daar kun jij voor zorgen! 

Help de klant in de hele customer journey

Tevreden klanten zijn loyale klanten. Daarom heb je niet alleen contact als iemand klant wordt of een probleem heeft, maar help je op allerlei verschillende momenten. Je hebt contact tijdens de hele customer journey en gaat daarin steeds een stap verder. Wachten tot de klant een vraag stelt is één, maar door je kennis en ervaring kun je de klant ook proactief helpen. Zeker als data inzet. Zo weet je bijvoorbeeld dat de meeste klanten dezelfde vervolgvraag stellen. Dan kun je dat antwoord maar beter meteen meesturen, toch?

Samenwerken met marketing en sales

Kennismanagement wordt vaak gezien als losstaande afdeling. Dat is onterecht. Iedereen binnen de organisatie is verantwoordelijk voor de klanttevredenheid en wanneer je samenwerkt gaat dat een stuk beter. En als klanten contact opnemen door een mooie marketingactie wil je ook dat die goed geholpen worden door de klantenservice. Met goed kennismanagement is alle informatie op het juiste moment voor de juiste mensen beschikbaar. Kennismanagement is de linking pin.

Zo snel en juist als maar kan

In een ver verleden zochten medewerkers en klanten zich vaak een ongeluk naar het antwoord op hun vraag. Dat kostte klanten, en ook medewerkers werden er niet gelukkig van. Met kennismanagement maak je er een sport van om dat antwoord zo snel en goed mogelijk boven tafel te krijgen. Dat doe je door goede content te schrijven, maar bijvoorbeeld ook door één bron te gebruiken voor je medewerker aan de telefoon, de chatbot, maar ook de website. Alles om je kritische klanten te helpen met een betrouwbaar antwoord. Snelheid en innovatie zijn belangrijk en saai is dat nooit.

Ga jij ook voor wervelend kennismanagement? Download dan ons whitepaper Wat is kennismanagement? of neem contact met ons op. We love to help you!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*