Maak je content consistent met de Service Content Guide

7 februari 2021

Als je schrijft voor je kennisbank, chatbot, FAQ’s of andere kanalen, wil je dat alle teksten consistent zijn en blijven. Maar dat is soms best lastig met grote hoeveelheden teksten, verschillende collega’s die mee schrijven of als je nieuwe medewerkers in je team krijgt.

Hoe zorg je ervoor dat je alle content schrijft op dezelfde manier, in de juiste tone of voice en met een gelijke opbouw? Door die afspraken vast te leggen in een Service Content Guide.

Maak afspraken over hoe je schrijft

Tekstschrijven is een vak. Natuurlijk moeten de teksten foutloos en goed leesbaar zijn, maar ze moeten ook perfect aansluiten bij de taal van je klanten. Alleen dan krijgen ze snel het juiste antwoord. Bovendien wil je dat je teksten goed vindbaar zijn en herbruikbaar; in de toekomst maar ook op je verschillende kanalen. Samen maak je afspraken hoe je dit precies doet, en legt dat vast in een document: de Service Content Guide.

Maar ook over het proces

In de Service Content Guide leg je niet alleen vast hoe je de teksten schrijft, maar ook het proces van klantvraag tot content. Welke informatie heb je nodig om een artikel te schrijven, wie doet dat, en wie checkt of het correct is? En, ook niet onbelangrijk, hoe zorg je ervoor dat de teksten snel online komen? Pas als de afspraken helder zijn, krijg je een goedlopend proces.

Volg de training Klantgericht Content Schrijven

Wij helpen je graag met het schrijven van de allerbeste content. Met onze training Klantgericht Content Schrijven weet je zeker dat jouw klanten snel het juiste antwoord krijgen. Want we zorgen samen met jullie voor duidelijke, consistente en vindbare teksten. Bovendien leer je in deze training hoe je zo’n Service Content Guide opstelt. 

Volg de basistraining van een halve dag en ga daarna direct zelfstandig aan de slag. Of kies voor de complete training van twee dagen en we begeleiden je tijdens het hele proces. Meer informatie lees je hier. We love to help you!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*