Maak je teksten consistent met behulp van kennismanagement

26 juli 2021

Voor het beantwoorden van klantvragen gebruik je service content uit je kennisbank. Het is belangrijk dat deze content actueel, vindbaar, bruikbaar en juist is. Bovendien maakt het niet uit via welk kanaal de klant contact opneemt, want goede content is altijd consistent. Maar hoe doe je dat precies? Door kennismanagement op de juiste manier in te zetten.

Waarom consistente content zo belangrijk is

Klanten begrijpen consistente content beter. Het is vanzelfsprekend dat je overal hetzelfde antwoord geeft, of dat nou via de website, de chatbot of aan de telefoon is. Maar het is even belangrijk om altijd op dezelfde manier te communiceren. Bijvoorbeeld door dezelfde woordkeuze op de verschillende kanalen, maar ook overal dezelfde tone of voice.  Zo bouw je aan een langdurige en waardevolle relatie met je klant. Bovendien ben je zo herkenbaar als merk. Zorg daarom voor goed kennismanagement.

Hulp nodig om consistente service content te schrijven?

Tekstschrijven is een vak. TKC levert ervaren contentschrijvers, die zorgen voor de allerbeste content voor je klantenservice. Om te zorgen voor consistente content, werken we met een Content Service Guide. Onze content consultants nemen je al het werk uit handen en zorgen voor duidelijke en klantgerichte content, natuurlijk SEO-proof. Wil je liever de skills van je eigen team verbeteren? Volg dan de workshop Klantgericht Content Schrijven.

Hier lees je meer over de inzet van onze Content Consultants

Gebruik de SmartStart kennisbank

Je service content sla je op in de kennisbank. Onze SmartStart kennisbank helpt je om je content zo consistent mogelijk te maken. Je vindt het juiste antwoord simpel en snel, in bruikbare taal, per doelgroep, en op ieder apparaat. En omdat medewerkers met de feedbackknop de teksten snel kunnen beoordelen, verbeter je de content makkelijk en snel.

Eerst meer weten welke optie voor jouw organisatie de beste is? Neem dan contact met ons op.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*