Tip van de marketingafdeling: Maak van jouw kennisteam een herkenbaar merk

7 november 2022

Binnen je organisatie heb je kennismanagement aardig op de rit. Je hebt een enthousiast team, de kennisbank is goed gevuld en jullie hebben in het kennismanagementproces afgesproken om dit ook zo te houden. En toch… de organisatie plukt niet alle vruchten van dit harde werk.
Je ziet dat artikelen in de kennisbank minder worden bekeken dan je verwachtte. Je collega van een andere afdeling fluistert dat hij eigenlijk niet precies weet wat jouw team precies doet. En dan zijn er ook nog die paar klanten die aangeven dat ze het verkeerde antwoord hebben gekregen.

Hoe je dit verbetert? Beschouw je kennisteam niet als een afdeling, maar als een merk!

Drie handige tips van de marketingafdeling

Wie er super goed zijn in het positioneren van een merk? De marketingafdeling! Haal daarom kennis op bij je collega’s van marketing om jouw kennisteam in de spotlights te zetten.

1. Show, don't tell: gebruik een praatplaat

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Je kunt natuurlijk gaan voor een gelikte reclamespot of poster op bushokjesformaat, maar een praatplaat is een geweldig begin.
Voor jou is het natuurlijk gesneden koek waar je team voor staat en wat je wilt bijdragen. Maar die missie en visie is niet voor iedereen zo kristalhelder. Maak het daarom visueel. Zo dwing je jezelf om kort en bondig het allerbelangrijkste uit je boodschap te filteren en je maakt het voor anderen veel makkelijker om te onthouden.

2. Maak je verhaal uniek en authentiek

Denk aan bekende grote merken, zoals Mercedes of T-Mobile. Je kunt vast direct een aantal kenmerken van dat merk of hun boodschap noemen. Zorg dat dat in jouw verhaal ook zo is. Wat maakt jouw team uniek? Vertel je verhaal ook op een manier die bij je past.

3. Zorg dat je altijd transparant bent

Met een uniek en authentiek verhaal val je op en ben je geloofwaardig. Om dat zo te houden, moet je transparant zijn. Weet je iets niet, of maak je een fout? Het is altijd beter om open te zijn en te zeggen wat je eraan gaat doen, dan iets onder het tapijt proberen te moffelen. Vertel een gelikt en ambitieus verhaal, maar wel eerlijk. Dat levert je op termijn veel meer op.


Zo maak je van jouw team een merk

Deze drie tips geven je vast al inspiratie om van jouw team of afdeling een mooi merk te maken. Maar er is meer. Bovendien legt onze business consultant Tessa Schutte graag uit hoe je 'merkwaardig' wordt in het whitepaper Team Knowledge als merk. Je downloadt het whitepaper hier

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*