TKC talk met business consultant David

Ik ben David Nooteboom, 48 jaar en werk ruim 3,5 jaar als business consultant bij TKC. Met passie help ik organisaties met het verbeteren van hun kennismanagement. Er is veel afwisseling in mijn werk en daar word ik blij van. 

Over mijn huidige projecten bij Univé en HEMA

Op dit moment werk ik aan twee kennismanagementtrajecten bij heel verschillende organisaties. 

Bij Univé begonnen we klein met een pilot voor de centrale klantenservice. Al snel haakte er meer afdelingen en regio's aan. Nu werken we toe naar één centrale kennisbron voor de gehele organisatie. Na ongeveer twee jaar blijft dit project boeiend vanwege de omvang van de organisatie. 

Het project bij HEMA is bijzonder omdat ik op verschillende kennisgebieden werk. Zo ben ik als business consultant verantwoordelijk voor de inrichting van de kennisorganisatie, nauw betrokken bij het functioneel design van de nieuwe kennisbank en begeleid ik het content team bij het herschrijven en structuren van de content. Tijdens dit project geef ik leiding als kennismanager aan het kennismanagementteam.

Naast mijn huidige projecten bij HEMA en Univé geef ik projectondersteuning bij een aantal kleinere projecten.

Voorafgaand aan de projecten bij Univé en HEMA was ik o.a. betrokken bij projecten van VGZ, Van Lanschot, Interpolis, Nationale-Nederlanden en VodafoneZiggo.

Adviserende rol als business consultant

Als business consultant hebben wij vooral een adviserende rol. Organisaties komen bij ons terecht om vraagstukken rondom kennismanagement op te lossen. We brengen de huidige situatie, structuur en processen in kaart en komen tot een passend en persoonlijk advies. Aan ons de taak om de nieuwe way of working in gang te zetten. Een voorbeeld hiervan is dat we kunnen helpen bij de inrichting van de nieuwe kennisbank en implementatie van de kennismanagementsystemen. Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technieken. Wanneer er nieuwe tools beschikbaar komen, houden we onze opdrachtgevers uiteraard op de hoogte!

Geen dag is hetzelfde bij TKC, wat mijn werk erg leuk maakt. Zo sta je een dag lang voor een groep mensen om de visie en strategie te bepalen voor kennismanagement en ben je de volgende dag bezig een deadline te halen voor de livegang van een kennisbanksysteem.  

Verandermanagement en impact Covid-19

Verandermanagement blijft voor mij een uitdaging. Hoe begeleid je mensen door een verandering? Niet alleen in het doen maar ook in een stukje mindset. Het doel van verandering is organisaties te helpen met het behalen van bijvoorbeeld strategische doelen. Het succes is afhankelijk van de manier waarop je dit doet. Soms is dat heel lastig. Ik probeer zoveel mogelijk naast de mensen te gaan staan en ze helpen bij het begrijpen van de verandering en wat het gaat opleveren. De kunst zit in het koppelen van de oude manier van werken naar de nieuwe manier van werken.

 

De impact van Covid-19 had wel en geen impact. Dit was afhankelijk van het soort project. De begeleiding met het herschrijven van content en gereed maken voor een kennisbank kan prima online. Bij een implementatie van een gehele nieuwe kennisorganisatie ervaarde ik dat soms als lastig. Met name de afstemming met de verschillende stakeholders. Op locatie zoek je mensen makkelijker op en kan je bij 'de koffieautomaat' snelle beslissingen nemen.

Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*