TKC talk met business consultant Mijke

Ik ben Mijke, 38 jaar en werk bijna 3 jaar als business consultant bij TKC. Ik help mijn klanten bij de inrichting of het verbeteren van kennismanagement. Met als doel om zo hun klanten beter van dienst te kunnen zijn. 

Customer experience en kennismanagement

Customer experience is mijn passie. Ik ben ervan overtuigd dat je door kennismanagement strategisch in te zetten, blije klanten creëert. Ik werk altijd op basis van voorafbepaalde doelen. Op deze manier verlies je nooit uit het oog waar je het voor doet. Het is belangrijk dat de doelen die je stelt meetbaar zijn. Aan de hand van een duidelijk plan zorg ik ervoor dat de hoofddoelen omgezet worden in KPI's. Zoals mijn man (een aannemer van beroep) altijd zegt: "meten= weten!". 

Digitaal werken als business consultant in tijden van COVID

16 maart 2020 was een dag die ik me nog heel goed herinner. Voor mij en veel andere werkende moeders, zag het er hoogstwaarschijnlijk hetzelfde uit. Ik was thuis, probeerde koortsachtig alle schoolprogramma's te installeren en juf te spelen. Oh, en tegelijkertijd probeerde ik ook mijn werk te blijven doen, maar dan volledig digitaal. Jeetje pietje, dat was best wel even schakelen!
Na een paar weken kwamen we gelukkig allemaal in de thuiswerkmodus. Wat mij in deze tijd ontzettend heeft geholpen is de steun en leuke initiatieven vanuit TKC. Elke week werd er wel iets leuks geregeld. Denk aan samen sportsessies, online yogalessen, cadeautjes om de spirit erin te houden en natuurlijk een enorm aantal Kahoot quizzen voor op de virtuele vrijdagmiddagborrel. 

Mijn werk als business consultant is er niet echt heel anders door geworden. Voor bijna al mijn werkzaamheden is een goed digitaal alternatief. Toch geniet ik er meer van om bij de klant zelf een workshop te geven dan digitaal. De creativiteit en de bijdrage van de deelnemers is een stuk beter te stimuleren als je in dezelfde ruimte bent. Een goede band opbouwen gaat een stuk makkelijker en beter als je elkaar live ziet. 

Mijn projecten bij VodafoneZiggo en EVBox

Als consultant zet ik mij in voor korte of langere projecten bij verschillende klanten. Dat maakt dat mijn werk heel divers en afwisselend is. VodafoneZiggo is een van mijn langere projecten waar ik inmiddels 1,5 jaar met veel plezier werk. Ik werk daar op verschillende projecten, dat maakt het zo interessant. VodafoneZiggo is een ontzettend leuke en uitdagende organisatie. Dit najaar hielp ik bij het uitvoeren van een proof of concept, waarbij we een aantal webpagina's mochten herschrijven. Zo bewezen we dat wanneer het kennisteam en het onlineteam samenwerken, één plus één niet twee, maar drie is. Ik ben heel blij met het resultaat. De klanten vinden nu sneller het antwoord op hun vraag, waardoor ze beter geholpen zijn en niet meer naar het callcenter hoeven te bellen. Goed op elkaar afgestemde content zorgt dus voor meer klanttevredenheid en minder kosten.  

Starten met een geheel nieuw project vind ik misschien wel het allerleukste. De afgelopen maanden heb ik bij EVBox samen met het nieuwe kennisteam de visie en strategie, de scope van de kennisbank en een roadmap opgeleverd. In de roadmap staan alle mijlpalen, deliverables en acties waar het kennisteam van EVBox zich de komende vijf kwartalen op focust. Een mooi plan voor EVBox om zelf mee aan de slag te gaan!
Zo zie ik het eigenlijk het allerliefste: een goed kennismanagementadvies om mee te starten en samen toewerken naar een zelfstandige en continu lerende kennisorganisatie. 

Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*