service content consultant roos

TKC talk met service content consultant Roos

Over Roos 

Mijn naam is Roos en ik werk sinds juli als service content consultant bij TKC. Als service content consultant schrijf ik teksten voor websites, chatbots en kennisbanken. Klantvriendelijk, vindbaar en doelgericht. Ook heb ik de studie Corporate Communication afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en deze sluit perfect aan bij mijn werkzaamheden bij TKC. Verder woon ik in Amsterdam met vier huisgenoten en doe ik in mijn vrije tijd veel aan yoga en hardlopen.   

Hoe zagen je projecten in 2020 eruit? Hoeveel projecten heb je afgerond? 

 Ik heb in 2020 projecten bij verschillende klanten afgerond. Zo werkte ik voor HEMA, ATAG, het CBR en Zilveren Kruis. Bij HEMA lag de focus op content schrijven en heb ik alle veelgestelde vragen op de website herschreven samen met mijn collega Marloes. Bij ATAG hield ik me bezig met het herschrijven van de werkinstructies en e-mailtemplates voor de ATAG-medewerkers. Bij het CBR schreef ik artikelen voor op de website en was ik ook verantwoordelijk voor een stukje kennisbeheer. Oftewel, de juiste informatie op de juiste plek en aan het juiste publiek presenteren. Nu ben ik werkzaam bij Zilveren Kruis en verwerk ik alle e-mails die binnenkomen in de mailbox van het contentteam. Hier houd ik me ook bezig met teksten schrijven en feedback verwerken.

Hoe ziet je werk als service content consultant eruit?

Een dag als service content consultant is heel afwisselend. Je begint met het opstellen van een zogenaamde scopelijst. De scopelijst is eigenlijk een soort to do-lijstje. Je schrijft hierin op welke content herschreven moet worden en je houdt hierin bij hoe ver we zijn met elk stukje content. Je staat continu in contact met allerlei mensen: feedback geven op teksten van je TKC-collega’s of inhoudelijke vragen stellen aan externe collega’s binnen de organisatie die kennis hebben over een bepaald onderwerp (kenniseigenaren). De ene keer schrijf je voor een chatbot, de andere keer voor een kennisbank en soms juist weer voor een website. Elke opdracht is weer anders en dat maakt het werk afwisselend en uitdagend!

Wat voor uitdagingen kwam je tegen en hoe heb je onze klant daarbij geholpen? 

Uiteraard heeft Covid-19 elk bedrijf op een bepaalde manier geraakt. Ik heb gemerkt dat de grootste uitdaging voor veel klanten was dat ze mij digitaal moesten inwerken. Dit is niet altijd makkelijk en juist aan het begin van een nieuwe opdracht is het fijn om veel vragen te kunnen stellen, het liefst persoonlijk. De klant heb ik hierbij geholpen door zelf Teams meetings in te plannen om zaken te bespreken en hulp te vragen als ik dat nodig had. Toch verliep het thuiswerken eigenlijk heel goed en kon ik samen met de klant de verschillende projecten succesvol afronden!

Ben je op zoek naar iemand als Roos binnen je team of wil je kennismaken met een van onze consultants? We helpen je graag verder!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*