TKC talk met servicedesk coördinator en technisch consultant Sjoerd

Ik ben Sjoerd Spring in 't Veld, ik werk nu 3 jaar als servicedesk coördinator, technisch consultant en trainer bij TKC. Zo monitor ik de binnenkomende klantvragen, zet ik ze door waar nodig of pak ik de vragen zelf op. Daarnaast werk ik mee aan projecten waarbij we Oracle Service Cloud en de Freshdesk implementeren bij onze klanten.

Dit doet een servicedesk coördinator en technisch consultant bij TKC

Mijn werkdag begin ik vaak met het controleren van aangemaakte tickets door onze klanten. Een ticket is een klantvraag die binnen is gekomen via de supportdesk. Als er tickets zijn binnengekomen kijk ik wie wat moet doen en welke actie hierop moet worden ondernomen. Hierna ga ik aan de slag met het controleren van de voortgang van lopende tickets.
Naast support voor klanten, werk ik ook mee aan lopende projecten. Ik test of nieuwe functies in de systemen goed werken en handel vragen af met betrekking op lopende projecten.

Van het opleveren van een kennisbank tot het testen van nieuwe updates

De projecten die ik de afgelopen tijd heb gedaan stonden in het teken van het opleveren van de interne Freshdesk kennisbank voor ATAG, een interne kennisbank voor een Ministerie en een interne kennisbank voor Mercedes-Benz. Verder voer ik werkzaamheden uit die wat meer ad-hoc zijn, zoals het testen van systeemupdates of het opleveren van nieuwe functionaliteiten die in overleg met klanten besproken zijn.

Uitdagingen tijdens het thuiswerken

Ik vind het jammer dat ik bij bepaalde klanten het afgelopen jaar niet aanwezig kon zijn. Gelukkig hoef ik in mijn rol als servicedesk coördinator en technisch consultant niet bij de klant aanwezig te zijn. Maar het heeft wel toegevoegde waarde. Zo kom je er sneller achter wanneer de klant tegen een probleem aanloopt, en los je dit vervolgens sneller samen op. De oplossing was uiteraard meer werken vanuit huis en beperkt vanuit kantoor. Gelukkig mogen we nu steeds vaker weer het echte contact met de klant opzoeken.

Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*