TKC talk met technisch consultant Hans

Mijn naam is Hans Hoorweg en ik werk nu bijna 1,5 jaar bij TKC digital als technisch consultant.Wat ik leuk vind aan mijn werk is om inzichten uit data te krijgen en hiermee aan de slag te gaan en processen met mijn team te verbeteren. Techniek speelt voor mij een belangrijke rol hierin. Daarnaast spreekt mij de verbinding met mensen, processen en techniek erg aan. Inmiddels heb ik al veel bedrijven mogen helpen met het beter organiseren van hun kennis en hun service naar een hoger niveau gebracht. 

Zo zien mijn projecten eruit

Momenteel ondersteun ik een grote overheidsinstantie met de implementatie van een geavanceerd casemanagementsysteem. De registratie van de kennis binnen deze instantie is belangrijk. We automatiseren kennismanagementprocessen, geven pro-actief advies en begeleiding gedurende dit proces. Hiervoor heb ik een wereldwijde uitgever geholpen bij het inrichten van hun kennismanagementproces met gebruik van Oracle Service Cloud. Door kennis via een selfservice portal aan te bieden wordt het antwoord op vragen via de mail en telefoon nu makkelijk gevonden. 

Er staan veel leuke projecten op de planning. In één van mijn toekomstige projecten mag ik een telecomprovider helpen met het organiseren van hun interne kennis. Ik ga de kennis beter beschikbaar en bruikbaar maken. De tool die ik hiervoor ga gebruiken is Oracle Knowledge Advanced, een geavanceerde kennismanagementtool. Met deze tool help je zowel bij het organiseren van de kennis in werkinstructies en FAQs als ondersteuning geven in het proces. Gebruikers van de kennisbank kunnen hiermee gemakkelijk artikelen aanmaken, reviewen, publiceren en feedback geven. 

Dit doet een technisch consultant bij TKC

Een technisch consultant bij TKC houdt zich primair bezig met de inrichting van kennismanagement applicaties, zoals: Oracle Service Cloud en Freshworks. Iedere consultant heeft zijn eigen specialisatie, wat ons uniek maakt voor de opdracht. Sommige technisch consultants kunnen ook systemen integreren en koppelen. Andere consultants houden zich meer bezig met proccessen en projectmanagement.

Het werk is erg divers. Zo werk je voor verschillende projecten en klanten. Vaak verschilt de duur van het project ook. Dit is erg afhankelijk van de wensen van de klant. Het kan voorkomen dat je een standaard implementatie uitvoert of support geeft. Een ander voorbeeld is dat je een aantal maanden in een scrumteam zit. In dat geval werk je samen met de klant aan een complexe inrichting op maat. 

Processen structureren en automatiseren zorgt voor meer focus bij de klant

Bij het overgrote deel van onze klanten helpen wij bij het beter organiseren en presenteren van hun kennis. De inzet van de juiste systemen faciliteren daarbij. Door de processen te structureren en automatiseren, kan de klant vervolgens focussen op hun ‘core business’. Van Covid-19 hebben we geleerd dat de business gewoon door kan gaan, onze applicaties zitten inmiddels 'in de cloud'. Door de vergaderingen online te organiseren, bleven we onze klanten met veel plezier verder helpen.


Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*